Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Helderheid rond NL/SfB

Helderheid rond NL/SfB

21-07-2015
Door de jaren heen zijn veel variaties ontstaan op de officiële basislijst van de NL/SfB-codering. Vanuit de markt klonk dan ook de wens om met één duidelijke (officiële) lijst van de NL/SfB de verwarring weg te nemen. Aan die wens voldoen BNA en STABU nu, in samenwerking met het BIM Loket. Een volledige digitale lijst, afgestemd op de gedrukte uitgave, is als download beschikbaar.
NL/SfB is een classificatiemethode van gebouwdelen, bedoeld voor kostencalculaties en besteksomschrijvingen tijdens ontwerp, realisatie en beheer van bouwprojecten. In de loop der jaren waren er tal van ‘dialecten’ ontstaan. Om tegemoet te komen aan de roep van gebruikers om één beschikbare standaardlijst, heeft STABU de elektronische versie (excel en pdf) van NL/SfB afgestemd op de boekvorm van BNA. De elektronische versies worden beschikbaar gesteld via de STABU website. De gedrukte versie is te bestellen is bij BNA. In deze officiële uitgave van BNA en STABU zijn de 5 tabellen van NL/SfB beschikbaar.

De digitale versies vindt u op de STABU website. In de webshop van de BNA is ook een gedrukt exemplaar van het boekwerk te bestellen.

 
logo NL-SfB