Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Presentatie COINS 2.0 op 7 april

Presentatie COINS 2.0 op 7 april

14-03-2016
Op 7 april wordt op De Bouwcampus de nieuwe versie van de COINS uitwisselingsstandaard gepresenteerd. De presentatie maakt deel uit van een ochtendprogramma rond COINS, dat breed toegankelijk is. Aansluitend volgt een middagprogramma voor experts en ontwikkelaars.
Op donderdagochtend 7 april wordt op De Bouwcampus in Delft COINS versie 2.0 gepresenteerd. COINS is een open BIM-standaard die de uitwisseling van digitale informatie ondersteunt tussen verschillende IT-platforms en -omgevingen binnen bouwprojecten. De standaard zorgt ervoor dat verschillende soorten informatie in samenhang in één database kunnen worden vastgelegd, zoals functies, eisen- en objectenbomen, GIS-data, 2D-tekeningen, 3D-modellen, IFC-modellen, en objecttype-bibliotheek. Versie 1.0 van de COINS-standaard werd gepubliceerd in juli 2010. Kijk voor meer informatie over op de CoinsWiki.

Aan de presentatie van COINS 2.0 is een ochtendprogramma gewijd, dat (na aanmelding) vrij toegankelijk is. Naast de eigenlijke presentatie is er ruim aandacht voor het doel en de positionering van de COINS-standaard ten opzichte van andere veel gebruikte standaarden. Het volledige ochtendprogramma vindt u in de uitnodiging.

Aansluitend aan het algemene ochtendprogramma vindt een middagsessie voor experts/ontwikkelaars plaats, van 13:30 tot 16:00 uur. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer het nieuwe COINS core model, de Starterskit, COINS 2.0 navigator en COINS 2.0 API.

Beide sessies vinden plaats op De Bouwcampus, Van der Burghweg 1 in Delft. Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie en/of de expert meeting, meld dit dan uiterlijk 30 maart bij yvonne.vanzanten@sbrcurnet.nl. Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt.
 
bim logo standaard coins