Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Standaarden > SALES

SALES

SALES is de onafhankelijke berichtenstandaard (XML-standaard) voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. De standaard bevat berichten voor product- en artikelgegevens, condities, orders, opdrachten, orderbevestigingen, pakbonnen of facturen.Level 2:
SALES is zowel een semantische standaard als een standaard voor dataformats. In bouwprojecten waarin met document- en objectinformatie wordt gewerkt, kan deze standaard worden toegepast.


Beheerder: Ketenstandaard Bouw en Installatie
De stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie is op 1 juli 2015 ontstaan uit een fusie van stichtingen ETIM Nederland en S@les in de Bouw. De stichting is een samenwerkingsverband tussen fabrikanten, importeurs, agenten en de belangenorganisaties van groothandels, bouwers en installateurs in de Nederlandse bouw- en installatiesector.  Door de krachtenbundeling is één organisatie ontstaan voor de promotie en het beheer van classificatie- en communicatiestandaards. Het is een logische stap in de verdergaande integratie en synergie tussen beide sectoren. De merknamen ETIM en SALES blijven bestaan als standaarden voor respectievelijk classificatie en communicatie.