Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > 12 oktober: buildingSMART Presummit op Schiphol

12 oktober: buildingSMART Presummit op Schiphol

18-09-2018
Ter voorbereiding van de International Standards Summit in Tokio organiseert BuildingSMART Benelux op 12 oktober een presummit. De bijeenkomst staat open voor iedereen met interesse in open standaarden. De presummit vindt plaats op Schiphol.
Dit najaar is er weer een buildingSMART International Standards Summit. De summit staat zoals gewoonlijk in het teken van open standaarden en vindt plaats in Tokio, van 16 t/m 19 oktober. Net als andere jaren gaat er een Nederlandse delegatie naar deze summit.

Voorafgaand aan de summit organiseert buildingSMART Benelux een presummit, waar kennis wordt gedeeld over BIM en open standaarden. De presummit is niet alleen bedoeld voor mensen die naar Tokio afreizen, maar voor iedereen met interesse. Als u wilt horen over ontwikkelingen op het gebied van open standaarden of de activiteiten van onze leden hieromtrent, dan komt u naar dit evenement. 

Het programma wordt gevuld met korte presentaties door leden en staat in het teken van de buildingSMART International Standards Summit.
Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op (onder andere);
  • Infrastructure Room; IFC Ports and Harbors, IFC Road, IFC Bridge (Ronald Bergs, Gobar)
  • Technical Focus Rooms; Linked Data (Pieter Pauwels, Universiteit Gent)
  • Product Room; Product Data Templates, bSDD (data dictionary), ISO (Radboud Baayen, Stabu)
  • Regulatory Room; Automated Code Checking from MVD (Thomas Krijnen, TU/e)
  • Airport Room: Common data environment (CDE), (Arjan Toet, Schiphol)
  • Airport Room; BIM and GIS, model view definitions for GIS (Maya Tryfona, Schiphol)
  • User Focus Rooms; BIM basic IDM (Mathijs Natrop, buildingSMART Benelux)

Wilt u meer weten over de onderwerpen die tijdens de summit worden behandeld, kennismaken met de mensen die meewerken aan de open standaarden of kennismaken met elkaar en de vereniging buildingSMART? Kom dan naar de presummit op vrijdagochtend 12 oktober bij Schiphol. Schrijf u snel in want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

buildingSMART
BuildingSMART beheert en ontwikkelt open standaarden, waarvan IFC de meest bekende. Twee keer per jaar vindt er een summit plaats waar de ontwikkelingen worden gedeeld en waar de groepen die aan de standaarden werken samenkomen. Veelal gebeurt de ontwikkeling in werkgroepen, verdeeld over verschillende landen in de wereld en daarom meestal virtueel in een online omgeving. De summit is een gelegenheid om elkaar te zien, progressie te laten zien, maar ook om de raakvlakken op te zoeken met andere werkgroepen.

 
BuildingSMART_CMYK_BENELUX