Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > BIM Loket-beheerders wisselen ervaringen uit tijdens zonnige Beheerdersdag

BIM Loket-beheerders wisselen ervaringen uit tijdens zonnige Beheerdersdag

15-06-2018
Bijna vijftig deelnemers trok de tweede BIM Loket Beheerdersdag op 11 juni. De jaarlijkse beheerdersdag heeft als doel om de samenhang in de beheerorganisatie te versterken, en onderlinge uitwisseling te bevorderen. 
Het BIM Loket is een netwerk van partijen die samen een portfolio aan open BIM-standaarden en gebruiksrichtlijnen beheren. Bij elkaar zijn wel 130 personen actief in een of meer van de geledingen. Vorig jaar namen we het initiatief voor een eerste BIM Loket Beheerdersdag, om al deze mensen eens nader kennis te laten maken, met elkaar en met de organisatie. Tijdens de tweede Beheerdersdag was er al meer van een “familiegevoel” merkbaar. De middag ging van start met een korte inleiding over de ontwikkelingen rond het BIM Loket door Jacqueline Meerkerk en een update door Richard Mulder (Bouwagenda) over de Digitaliseringsdeal die in de maak is. Jan-Pieter Eelants gaf daarna een korte toelichting op de nieuwe beheerstructuur. Aansluitend vond een Open Space plaats waarbij de deelnemers van standaard naar standaard liepen om hun licht op te steken over de manier waarop andere beheerders met het beheer van hun standaard in de praktijk omgaan. 

Na een korte pauze volgden goedbezochte parallelsessies over Internationale ontwikkelingen (Dik Spekkink en Alex Worp), Kennisthema’s Bouw (Herman Winkels) en een roadmap voor BIM bij de provincies (Jan-Pieter Eelants). De warme en zeer levendige bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue.


Download hier de presentaties: 
Beheerdersdag2018_11