Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > BIM Onderwijsdag op 3 oktober brengt onderwijs en praktijk bijeen

BIM Onderwijsdag op 3 oktober brengt onderwijs en praktijk bijeen

04-09-2018
Bouw- en infrabedrijven zijn in de praktijk veel verder met BIM dan het niveau waarop hogescholen er les in geven. Hierdoor is een kloof tussen theorie en praktijk ontstaan. Bouwend Nederland en BIMregister organiseren daarom voor de tweede maal de BIM Onderwijsdag, waarop leerlingen, docenten, bedrijven én opdrachtgevers zich aan elkaar presenteren, op 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.
De huidige curricula kennen een grote diversiteit op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting met bedrijven en tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet. Ook is er een groeiend tekort aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Goede redenen om een BIM Onderwijsdag te organiseren.

Tijdens de BIM Onderwijsdag worden de studenten, docenten en bedrijven bijgepraat over actuele vraagstukken en actuele ontwikkelingen. De Onderwijsdag wordt daarom geopend door Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Doekle Terpstra (UNETO-VNI) en Kuneke Schraagen (Dean Academie voor Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen). Ook topsprekers zoals architect Ben van Berkel (CEO en founder UNStudio) en Richard Petrie (CEO buildingSMART International) maken er hun opwachting.

Meer informatie en aanmelding: bimonderwijsdag.

 
logo-onderijsdag-nodate