Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > buildingSMART Benelux organiseert praktijkdag BCF op 8 maart

buildingSMART Benelux organiseert praktijkdag BCF op 8 maart

08-02-2018
Op 8 maart organiseert buildingSMART Benelux een praktijkdag rond het BIM Collaboration Format (BCF), aansluitend aan de algemene ledenvergadering. De praktijkdag vindt plaats bij Igluu, in het monumentale pand De Lichttoren, in Eindhoven. De inschrijving is inmiddels geopend. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Het gebruik van BCF voor communicatie omtrent modeldata is voor veel partijen inmiddels vanzelfsprekend. Resultaten van een modelcheck, een verzoek tot wijziging, maar ook vragen en opmerkingen die anderzijds zijn gerelateerd aan modellen, worden al veelvuldig met behulp van BCF gecommuniceerd. Daarnaast worden ook vraagstellingen met betrekking tot 2d informatie zoals tekeningen, gebruikt in de communicatie. Daarvoor wordt eenvoudig een (fragment van een) 2d document toegevoegd als plaatje aan BCF.

De ontwikkelingen van BCF staan niet stil. Zo is er afgelopen jaar een nieuwe versie van BCF uitgekomen, namelijk versie 2.1. Tijdens de praktijkdag wordt uitgelegd wat er nieuw is aan deze versie en daarnaast staat de dag in het teken van voorbeelden uit de praktijk. Deelnemers kunnen eigen hard- en software meenemen, zodat tijdens de praktijkdag gewerkt kan worden met BCF in combinatie met verschillende software en modeldata. Zoals ook voorgaande edities, is het uitwisselen van BCF een belangrijk onderdeel van de praktijkdag.

De praktijkdag is voor geïnteresseerden, ongeacht ervaringsniveau. Deelnemers leren over BCF en kunnen het direct in de praktijk brengen. BuildingSMART stimuleert hiermee het gebruik van BCF en draagt bij aan de verspreiding van kennis hieromtrent. Een nevendoel is het inventariseren van (on)mogelijkheden ten behoeve van het beheer en ontwikkeling van de open standaard. Deelnemers wordt de kans geboden om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van BCF binnen de buildingSMART gemeenschap.

De BCF praktijkdag is een goede gelegenheid voor een kennismaking met BCF en leden van de  vereniging buildingSMART Benelux, voor kennisdelen van ervaringen, zoals de ervaringen in combinatie met verschillende software. Wilt u een bijdrage leveren als gebruiker van BCF met een goed verhaal uit de praktijk, stuur dan een mail naar mathijs.natrop@buildingsmart.nl.

Locatie en inschrijving
De praktijkdag BCF vindt plaats op donderdag 8 maart bij Igluu in het monumentale pand De Lichttoren in Eindhoven.  Ga voor informatie en inschrijving naar de registratiepagina.

Voor een korte introductie van BCF, bekijk dit filmpje
 
building-smart-175