Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > CB-NL legt meer nadruk op concrete toepassingen

CB-NL legt meer nadruk op concrete toepassingen

21-09-2017
De laatste CB-NL gebruikersbijeenkomst voor de zomer stond in het teken van de te volgen koers rond de standaard. Er komt meer nadruk op het ontwikkelen van nieuwe en het benutten van bestaande toepassingen van CB-NL.
Vrijdagmiddag, mooi weer, bijna vakantie, hartje Utrecht. De terrassen lonken. En toch komen zo’n dertig bevlogen professionals op 30 juni bijeen. Om de balans op te maken, en te bespreken hoe de CB-NL beweging verder versneld kan worden. Enkele praktijktoepassingen passeren de revue. Rond het Zuidasdok is ervaring opgedaan met CB-NL als verbindende schakel tussen verschillende OTL’s (object type library). Het grote voordeel is dat ieder zijn eigen systeem kan blijven gebruiken, en toch terug kan koppelen naar één systeem voor de opdrachtgever. Een Proof of Concept van Bouwend Nederland en diverse bouwbedrijven laat zien wat de voordelen voor bouwers zijn en welke praktische behoefte er bestaat. De resultaten hiervan zullen worden getoond op de BIM Loket Kennisdag.

Stuurgroepleden Joppe Duindam (Bouwend Nederland) en Peter Zwakhals (UNETO-VNI) schetsen de ontwikkeling van CB-NL sinds de start in 2014, het internationale perspectief en beoogde vervolgstappen. Bij de verdere ontwikkeling van CB-NL is de praktijk leidend. Conclusie: de vorig jaar ingezette koers “van push naar pull” werpt vruchten af en wordt door de gebruikers onderschreven. Er volgt een vruchtbare discussie in subgroepjes over te nemen vervolgstappen. Enkele kernpunten: zien = geloven, dus ga door met de PoC’s; CB-NL is een brede paraplu, richt je daarom op voor gebruikers relevante combinaties van standaarden; streef naar koppeling van CB-NL en de internationale bsDD. Een nuttige oogst voor het  BIM Loket Jaarplan 2018!

Lees het volledige verslag hier.
Of download de presentaties:

 
bim logo standaard cbnl