Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > DigiDare Award 2019 naar UBA Bouw

DigiDare Award 2019 naar UBA Bouw

07-10-2019
De DigiDare Award 2019 is gewonnen door UBA Bouw. “Wij hebben ‘de berg van de cultuuromslag voor het werken met BIM’ eigenlijk heel simpel bedwongen. We zijn gewoon stap voor stap aan de slag gegaan”, zegt Wouter Ackermans, BIM Manager bij de Uithoornse bouwgroep. Een no-nonsense aanpak, die 4 oktober in het Amsterdamse BIM Huis door de 250 deelnemers van de BIM Loket D-Day is beloond met de meeste stemmen.
De uitspraak van Ackermans doet hij in de videopitch die UBA inzond. Daarin zet de bouwgroep uit Uithoorn een heldere boodschap neer. Die werd tijdens de BIM Loket D-Day op het podium onderstreept met een prachtig stukje humoristisch minitheater. “De pitch laat duidelijk zien hoe de mensen, cultuur en daardoor de organisatie zijn veranderd”, aldus het juryrapport over de winnende inzending. De jury vindt bovendien dat de werkwijze van UBA hoog scoort qua voorbeeldfunctie: “de manier van werken intern, het vallen en opstaan, de stap-voor-stapsgewijze aanpak: ze zijn motiverend én inspirerend voor vele andere organisaties.” 

Winnaar 2109: UBA Bouw

18 inzendingen
De DigiDare Award is in het leven geroepen door twee netwerkorganisaties die digitaal samenwerken beiden hoog in het vaandel hebben: het BIM Loket en Duurzaam Gebouwd. Naast UBA waren er meer organisaties die een video instuurden. “In totaal hebben we maar liefst 18 inzendingen ontvangen. Dank daarvoor!”, aldus Jacqueline Meerkerk, directeur van het BIM Loket. Niels van Ommen, manager van Duurzaam Gebouwd vult aan: “Na een zorgvuldige jurering hebben we uiteindelijk drie finalisten geselecteerd.” Naast UBA waren dit DWA en ILS O&E

Voordat de drie genomineerden hun verhaal nogmaals live mochten pitchen voor de deelnemers van de BIM Loket D-Day, is een andere inzender beloond met een eervolle vermelding: “De inzending van Anno 1809 willen we graag in het zonnetje zetten, want zij presenteren een concrete aanpak gericht op interne bedrijfsculturen, die bewust ingrijpt op profielen en competenties van mensen. Die aanpak is vervolgens vertaald naar een training die impact heeft”, licht Van Ommen toe. 

Finalisten DigiDare Award 2019: DWA, ILS O&E en UBA Bouw

Waarom deze award?
Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is het idee achter de DigiDare Award. “We speelden al langer met het idee om een award in het leven te roepen”, aldus Jacqueline Meerkerk, directeur van het BIM Loket. “We weten dat vele mensen in de bouw en installatie dagelijks bezig zijn met digitalisering, met het stimuleren van beweging, van een cultuuromslag. Maar vaak is men te bescheiden om de resultaten breed uit te meten.” Iets dat Niels van Ommen beaamt: “Wij bieden graag samen een podium voor goede voorbeelden, want duurzaam bouwen kan immers niet zonder digitalisering.”
Als logo voor deze prijs is gekozen voor een vlinder. Meerkerk: “Die staat naast transformatie ook voor kwetsbaarheid. Want het vergt immers moed om je nek uit te steken.”

 
Dday-logo-blok-250px-hoog