Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Gecombineerde gebruikersbijeenkomst VISI en COINS

Gecombineerde gebruikersbijeenkomst VISI en COINS

30-05-2017
Op 20 juni organiseert CROW namens het BIM Loket weer een gecombineerde gebruikersbijeenkomst rond de standaarden VISI en COINS. De bijeenkomst is bedoeld voor alle VISI- en COINS-gebruikers, maar ook gebruikers van andere open BIM-standaarden zijn welkom. De toegang is gratis. 
Het plenaire programma is gewijd aan de vernieuwing van het stationsgebied van Driebergen-Zeist, en de rol van VISI daarbij. Na de pauze bestaat de keuze uit praktijkcases rond enerzijds VISI of anderszijds COINS. 

Vernieuwing stationsgebied 
Het huidige station Driebergen-Zeist wordt in opdracht van ProRail, het ministerie van Infrastructuur & Milieu, provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist door BAM Infra volledig vernieuwd. Een integrale en multidisciplinaire aanpak is cruciaal voor de succesvolle uitvoering van het project. Daarbij wordt maximaal ingezet op het gebruik van BIM. Integraal Ontwerpmanager Johan Bolhuis van BAM Infraconsult bv zal tijdens zijn lezing ingaan op het integrale (digitale) ontwerp en de wijze van projectuitvoering.

Casus Piet Heintunnel
VISI wordt gebruikt voor de communicatie van commitments in de uitvoeringsfase van GWW-projecten. Maar communicatie van commitments vindt overal plaats, bijvoorbeeld ook in de voorbereidingsfase van GWW-projecten. In het kader van de VISI 2.0 ontwikkeling doen Ingenieursbureau Amsterdam en ForMetis een pilotproject om de communicatie tussen ambtelijk opdrachtgever en projectleider (IPM) te ondersteunen

Parallelsessies
  • Praktijkcase VISI
    Leren uit zachte & harde VISI data – specifiek verband tussen projectgedrag en kwaliteit en doorlooptijd van transacties, door Marc Hendrickx (Sentensor).
  • Praktijkcases COINS
    Project station De Goffert in Nijmegen met COINS, door René Wubbels (ProRail)

Programma
13.00 uur                      Ontvangst met koffie en thee
13.30 uurOpening en welkom – Dik Spekkink (BIM Loket)
13.35 uurDe ontwikkeling van VISI en het beheer van open BIM standaarden – BIM Loket en CROW
13.50 uurVernieuwing stationsgebied Driebergen-Zeist - Johan Bolhuis (BAM Infraconsult)
14:45 uurPauze
15:05 uurPiet Heintunnel - ForMetis
15:35 uurkeuze uit:

Parallelsessie VISI
Leren uit zachte & harde VISI data - Marc Hendrickx (Sentensor)

of

Parallelsessie COINS
Project station De Goffert in Nijmegen met COINS - René Wubbels (ProRail)
16.15 uur
Terugkoppeling parallelsessies
16.30 uurAfsluiting en borrel

Inschrijven
Deelname is gratis maar niet geheel vrijblijvend. Intekenen kan via de CROW-website, tab Bijeenkomsten & Congressen

Locatie
De bijeenkomst is gepland in het stationsgebied Driebergen-Zeist, naast NS station Driebergen-Zeist. Kantoor project Vernieuwing Stationsgebied Driebergen-Zeist, adres Stationsweg 13, 3972 KA Driebergen.
 
bimloket-liggend