Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Goedbezochte gebruikersbijeenkomst VISI-COINS op 20 februari

Goedbezochte gebruikersbijeenkomst VISI-COINS op 20 februari

04-03-2018
De gecombineerde gebruikersbijeenkomst VISI-COINS op 20 februari was met 40 deelnemers weer goed bezocht. Een beknopt verslag en de presentaties vindt u hieronder.
VISI en de digitale dagboekapp 
Ramon O’Bryan van de gemeente Amsterdam licht toe hoe deze app het werk van de toezichthouder op de bouwplaats een stuk eenvoudiger maakt. De toezichthouder kan met de app op ieder moment alle informatie over de uitvoering van een project ter plekke  verzamelen, voorzien van gps-locatie en eventuele foto’s. Hieruit selecteert hij/zij de relevante informatie voor het weekrapport, om dat met VISI-koppeling te versturen aan de directievoerder. Die kan dit vervolgens middels een (of meer) VISI-transactie(s) met de aannemer afwikkelen. De conclusie is dat door het gebruik van deze app alles veel beter geregistreerd wordt. Het is ook een verrijking voor de VISI-gebruiker. 

Met bits van COINS kun je niet crashen 
Dik Spekkink geeft een kijkje in de wereld van COINS (uitwisseling van data in de GWW-sector). Verschillende data wordt op verschillende wijzen vastgelegd en met behulp van ‘COINS-containers’ op eenduidige wijze uitgewisseld. COINS is ontwikkeld voor de GWW sector maar is ook in de B&U sector uitstekend bruikbaar. Uit de zaal werd opgemerkt dat het misschien tijd wordt dat COINS en VISI gaan integreren. 

Verandermanagement essentieel voor succes VISI/BIM 
Marc Hendrickx van SENTENSOR legt uit dat verandermanagement niet gaat over ‘hoe run ik een business’, maar over ‘hoe verander ik een business’. Stel dat die verandering het gebruik van VISI betreft, dan realiseer je het gebruik én de waarde van VISI door een dialoog met de betrokkenen te voeren op basis van samenhangende factoren; dát is verandermanagement. Door menselijke factoren en operationele factoren te meten en de uitkomsten aan elkaar te relateren, wordt een veranderingsroutekaart verkregen. Het meten, leren van de gemeten data, volgen en sturen leidt tot een steeds effectiever gebruik. De toepassing van VISI vanuit diens bedoeling leidt tot betere projectbeheersing en hogere kwaliteit.

VISI en COINS discussietafels 
Na het plenaire deel van de bijeenkomst zijn de VISI-betrokkenen, na een korte stand van zaken van VISI, aan de slag gegaan met het vertalen van gebruikerswensen en verbeterpunten in ‘userstories’ voor een volgende VISI-update. Aan de COINS betrokkenen is de nieuwe de beheerstructuur voor COINS onder BIM Loket toegelicht, waarna zij zich ook konden uitspreken over wat er in een volgende COINS-update moet.

Presentaties

 
VISI en COINS combilogo