Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Inzicht in implementatie en gebruik open BIM-standaarden

Inzicht in implementatie en gebruik open BIM-standaarden

01-12-2016
Het BIM Loket nodigt u uit voor een gebruikersworkshop “Inzicht in implementatie en gebruik open BIM-standaarden” op 24 januari. De workshop richt zich op BIM-managers en hun interne klanten.
Om open BIM-standaarden te gebruiken, bent u aangewezen op beschikbare implementaties in software. Maar hoe weet u in welke software de voor u relevante standaarden zijn geïmplementeerd? Uit gesprekken die wij vorige maand voerden met gebruikers en BIM-managers werd duidelijk dat velen van u met deze vraag worden geconfronteerd. In de workshop onderzoeken wij samen met u hoe het BIM Loket u hierbij kan helpen. Centraal staat de vraag:

“Wat zou u als gebruiker willen zien in een showroom van open standaarden en ontwikkelaars/leveranciers van software?”

Het BIM Loket streeft naar de ontwikkeling van een platform voor de gebruiker van open standaarden, waar softwareleverancier/ontwikkelaar en gebruiker elkaar kunnen vinden. Hierbij hebben wij input nodig van softwaregebruikers in de verschillende domeinen. Zoals uzelf, maar ook uw collega architect, opdrachtnemer, opdrachtgever, coördinator of adviseur.

Wij zoeken deelnemers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren door hun kennis en behoeften te delen in een workshop. Daarbij zijn de “echte” eindgebruikers eigenlijk nog belangrijker dan de BIM-manager (of BIM-regisseur). Hoe meer rollen en gebruiksniveaus er bij de workshop aanwezig zijn, hoe beter. Dus neem een of twee van uw interne klanten mee (meld hen dan wel even aan)! 

Programma 
  • 12:30 Inloop met koffie en thee 
  • 13.00 Inleiding - Jacqueline Meerkerk 
  • 13.10 Uitleg workshop - Jan-Pieter Eelants 
  • 13.20 Workshop: Gebruikersbehoefte omtrent open BIM 
  • 14.15 Pauze 
  • 15.45 Plenaire terugkoppeling - Jan-Pieter Eelants 
  • 16.15 Afsluiting en vervolgstappen - Jacqueline Meerkerk 

Locatie 
De workshop vindt plaats op de Bouwcampus in Delft. 

Aanmelding
U kunt uzelf en uw collega’s aanmelden op info@bimloket.nl (o.v.v. naam en e-mailadres). 

Meer informatie
Neem voor nadere informatie contact op met Jan-Pieter.Eelants@bimloket.nl
 
bimloket-liggend