Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Meld ons uw praktijkervaringen met de Modellen BIM Protocol en BIM Uitvoeringsplan

Meld ons uw praktijkervaringen met de Modellen BIM Protocol en BIM Uitvoeringsplan

18-04-2018
Heeft u ervaring opgedaan met het gebruik van de nationale modellen BIM Protocol en/of BIM Uitvoeringsplan? En heeft u wellicht suggesties voor verbeteringen? Laat het ons voor 15 mei weten, dan kunnen wij uw terugkoppeling meenemen. Eind mei is een nieuwe release van de beide modellen gepland. U kunt uw terugkoppelingen mailen naar helpdesk@bimloket.nl.
Goede contract- en werkafspraken voor de toepassing van BIM in een bouwproject zijn onontbeerlijk. Vaak worden deze vastgelegd in BIM Protocollen of BIM Uitvoeringsplannen. De praktijk laat een grote verscheidenheid aan protocollen en uitvoeringsplannen zien. Deze termen worden door elkaar en in verschillende betekenissen gebruikt. Er leven veel vragen over de noodzakelijke en gewenste inhoud. 

Om te zorgen voor eenduidigheid ontwikkelde de Bouwinformatieraad twee modellen: het “Nationaal Model BIM Protocol” en het “Nationaal Model BIM Uitvoeringsplan”. 
Het Model BIM Protocol fungeert als onderlegger voor het vastleggen van projectspecifieke contractbepalingen rond BIM. Het Model BIM Uitvoeringsplan is een template dat projectteams kunnen gebruiken voor het vastleggen van hun onderlinge BIM-werkafspraken. Ook bieden de Modellen een eenduidig begrippenkader, dat aansluit op ontwikkelingen in landen om ons heen en is voorbereid op toekomstige Europese BIM-normering.

Het Nationaal Model BIM Protocol en het Nationaal Model Uitvoeringsplan zijn in beheer bij het BIM Loket. Het gebruik van de Modellen is vrij, maar wij stellen terugkoppeling van ervaringen en suggesties voor verbetering zeer op prijs! De bedoeling is om jaarlijks een update uit te brengen, waar ervaringen en nieuwe inzichten zijn verwerkt. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met de BIM Loket helpdesk.

Reageren?
U kunt uw terugkoppelingen mailen naar helpdesk@bimloket.nl.
 
logo Nationaal BIM Protocol 400px