Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Ministers onderstrepen op Bouwcampus belang open BIM-standaarden

Ministers onderstrepen op Bouwcampus belang open BIM-standaarden

14-01-2016
Tijdens de goedbezochte formele opening van de Bouwcampus bracht minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) een bliksembezoek aan het “BIM-huis”, de nieuw ingerichte werkplek van het BIM Loket. De minister antwoordde met een volmondig “ja” op de vraag van BIM Loket-directeur Jacqueline Meerkerk of tijdens de renovatie van het Binnenhof open BIM-standaarden (waaronder VISI) ingezet zouden worden.
Ook minister van IenM Melanie Schultz van Haegen onderstreepte het belang van open BIM-standaarden. Zij noemde deze van groot belang voor de Omgevingswet. Beide ministers waren aanwezig op de Bouwcampus ter gelegenheid van de formele opening. Voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, sprak de intentie uit om actief bij te dragen aan verdere verbreiding van het gebruik van BIM en open BIM-standaarden.

Bouwsector goed vertegenwoordigd tijdens lancering Bouwcampus  
De Bouwcampus beleefde gisteren de officiële lancering met ruim 400 genodigden uit de gehele bouwsector. Het thema van dit lanceringsevent was De Volgende Verdieping, net zoals de strategische route die De Bouwcampus voor de komende periode neemt. De Bouwcampus is een ontmoetingsplaats in Delft waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Sinds 1 mei vorig jaar is ook het BIM Loket hier gevestigd.

De Bouwcampus heeft de missie om vernieuwing en innovatie in de bouw te versnellen en nieuwe vormen van samenwerking te stimuleren. Het thema De Volgende Verdieping verwoordt de stap die de sector gaat maken door krachten te bundelen en vanuit één breed perspectief vooruit te blikken op de toekomstige uitdagingen en vraagstukken van Nederland.

De Bouwcampus is een initiatief van Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, Rijksvastgoedbedrijf Nederland, Gemeente Rotterdam, Gemeente Delft en de TU Delft, namens 3TU. Het wordt gedragen door de overheid, kennisinstituten, studenten, startups en tientallen marktpartijen.

 
Minister Blok bij BIM Loket  2