Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Nieuws 24 oktober 2023
digiGO koopt gebruik NEN 2660 af

digiGO koopt gebruik NEN 2660 af

Mede dankzij de bijdrage van de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat heeft digiGO het gebruik van NEN 2660 afgekocht voor de gehele Nederlandse bouwsector voor de periode 2023 tot en met 2025.

Wat is de NEN 2660-norm?

De NEN 2660 is een Nederlandse norm die specifiek is ontworpen voor de woning- en utiliteitsbouw en de infrasector. Deze norm reguleert de uitwisseling van informatie binnen de gebouwde omgeving en streeft naar uniformiteit en efficiëntie in de gegevensuitwisseling.

Door de eenduidige methodiek voor gegevensmodellering van de gebouwde omgeving is uitwisseling van informatie mogelijk en ontstaan nieuwe kansen voor toepassingen over de gehele levenscyclus van een bouwwerk en zijn onderdelen.

Wat betekent dit voor onze sector?

Uiteraard biedt het afkopen van het gebruik van de NEN 2660 norm een financieel voordeel voor alle partijen die in de bouwsector actief zijn. Maar het gaat verder dan dat. Als deze norm breed gedragen en gebruikt wordt in de gehele branche, dan zorgen we er samen voor dat uniformiteit en nauwkeurigheid in de gegevensuitwisseling voorop blijven staan.

Dit komt de gehele branche ten goede, omdat dit uiteindelijk resulteert in:

En verder?

Tot in elk geval 2025 is het gebruik van de NEN 2660-norm afgekocht voor alle spelers in de bouwsector. Zo kunnen we samen bouwen aan een veelbelovende toekomst.