Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 26 oktober 2023
Kom 29 november naar werkgroepen afsprakenstelsel DSGO

Kom 29 november naar werkgroepen afsprakenstelsel DSGO

Het programma DSGO organiseert op 29 november twee sessies om het afsprakenstelsel DSGO verder te ontwikkelen. We gaan samen met jullie het gesprek aan over de volgende twee onderwerpen, om zo invulling aan het afsprakenstelsel en het beheer ervan te kunnen geven. Meld je nu aan!

Schrijf je nu in voor werkgroepen afsprakenstelsel DSGO over operationele beheerprocessen en publieke review: techniek

Werkgroep operationele beheerprocessen

Wanneer & waar: 29 november van 9.00 – 12.00 bij Youmeet in Utrecht

Wat gaan we doen?

Een belangrijk onderdeel van het afsprakenstelsel is de wijze waarop vertrouwen in het ecosysteem wordt ingericht. De operationele beheerprocessen en de beheerorganisatie DSGO spelen daarbij een belangrijke rol.Tijdens deze werkgroep gaan we in op de wijze waarop deelnemers toetreden, de inrichting van toezicht & handhaving en change & release management. Daarbij leggen we keuzes hierover voor aan de deelnemers van de werkgroep. De keuzes worden vertaald naar een nieuwe versie van het afsprakenstelsel DSGO.

Wie moet hier zeker bij zijn?

Als jij mee wilt denken over de inrichting van de operationele kant van de beheerorganisatie en hoe de processen waar deelnemers straks mee te maken krijgen ingericht worden, zorg dat je erbij bent! Als toekomstige deelnemer is dit voor jou zeker relevant!

Publieke review: technisch

Wanneer & waar: 29 november van 13.00 – 16.00 bij Youmeet in Utrecht

Wat gaan we doen?

In deze sessie staan de vragen en opmerkingen over het digitale stelsel uit de eerdere schriftelijke review vanuit specifiek technisch perspectief centraal. Verwachte onderwerpen waar we over praten kunnen zijn abonnementen op datadiensten, API-specificaties, informatiebeveiliging, autorisatie en delegatie.

Voorafgaand vindt de schriftelijke review van 27 oktober t/m 9 november plaats om input op de discussie te verzamelen.

Wie kunnen er mee doen?

Deze sessie is met name interessant voor solution architecten, data engineers, technische product owners, informatiebeveiligingsexperts, ontwikkelaars en andere medewerkers die zich bezighouden met hoe data uitwisseling technisch inricht binnen jouw organisatie en die mede vorm willen geven aan het afsprakenstelsel.??

Maak digitale impact: denk mee!

Mis deze kans niet om deel uit te maken van de voorhoede van de DSGO-ontwikkeling. Meld je nu aan en maak een impact op de toekomst van digitalisering en gegevensuitwisseling. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Meld je hier aan!