Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Nieuws 16 april 2020
Opdrachtnemers en opdrachtgevers streven naar contract als data

Opdrachtnemers en opdrachtgevers streven naar contract als data

Op vrijdag 2 april gaven COINS gebruikers in een online bijeenkomst hun wensen door op het gebied van contract als data. Het gaat hier om de eisen uit het contract, die moeten worden aangetoond door de opdrachtnemer. Meestal staan die in de Vraagspecificatie (objecteisen en proceseisen) en de Informatieleveringsspecificatie (ILS). Deze documenten worden vaak als pdf aangeleverd in de uitvraag of in het contract. De opdrachtnemers moeten deze dan handmatig overnemen in hun digitale projectomgeving. 

Het verzoek van de gebruikers is even duidelijk als eenvoudig: lever het contract als data, in een eenvoudige vorm waarvoor geen speciale data- of programmeerkennis vereist is. En geef hierbij de garantie dat de dataset ook als juridisch geldig document beschouwd wordt. Wil je weten wat hierover gezegd is, of zelf meepraten hierover, ga dan naar GitHub.

Vervolg

Vanuit COINS gaan we hier zeker ook mee verder, want een standaard hiervoor zou ons allemaal een heleboel werk schelen. De beheercommissie COINS komt in mei bij elkaar, om hier een plan voor te maken.