Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Nieuws 11 juni 2020
De buildingSMART Summit uitgelegd

De buildingSMART Summit uitgelegd

Afgelopen maand vond online de buildingSMART International Standards Summit plaats. Namens het BIM Loket volgden Alex Worp en Lex Ransijn deze summit, en de thema’s die ons in Nederland ook bezighouden. In een serie blogs houden zij u op de hoogte van de opgedane inzichten. De sessies zijn terug te zien op het buildingSMART International Vimeo kanaal. 

Lex Ransijn doet in een eerste blog verslag van het Technology Webinar “Klaar voor de toekomst”. In dit webinar presenteerde Leon van Berlo, Technical Director van buildingSMART International, een update van de Technology Roadmap voor de komende paar jaar. Daar krijgen wij allemaal mee te maken. Hij geeft ook goed gedocumenteerde inzichten in de huidige ervaringen met standaarden als IFC en BCF. Voor mensen met enige interesse en kennis van openBIM is het de moeite waard om de Technology Roadmap te bekijken en door te lezen.

Lees hier het blog/verslag door Lex Ransijn.

Over buildingSMART

buildingSMART is de wereldwijde brancheorganisatie die de digitale transformatie van de bouwsector aanjaagt. buildingSMART streeft naar verbetering door het creëren en toepassen van open, internationale standaarden en oplossingen voor infrastructuur en gebouwen. buildingSMART is de gemeenschap voor visionairs die werken aan het transformeren van het ontwerp, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van gebouwde activa. buildingSMART is een open, neutrale en internationale non-profit organisatie.