De documenten in deze bibliotheek worden ter beschikking gesteld door de initiatiefnemers en ontsloten via het BIM Loket. Het beheer van de BIM basis ILS wordt ingevuld door het BIM Loket in samenwerking met buildingSMART Benelux. Voor de overige documenten is het beheer (nog) niet centraal geregeld. Heeft u aanvullingen, verbeteringen, op- of aanmerkingen? Stuur ze naar de contactpersoon op het betreffende document, of mail ze naar Basis-ILS@bimloket.nl

Downloads Nederlands (pdf)

Downloads vertalingen (pdf)

Handleidingen voor specifieke softwarepakketten (pdf)

Externe links

In de BIM basis ILS verwijzen we niet naar externe partijen. Twee uitzonderingen zijn de NL/SfB die specifiek is benoemd in hoofdstuk 3.6. En de RVB BIM specificatie 1.1. Deze, en diens voorganger de RVB BIM norm, zijn erg belangrijk geweest in het opstellen van de BIM basis ILS. Daarnaast zijn er initiatieven vanuit de markt die het toepassen van de BIM basis ILS eenvoudiger maken. Denk aan lijsten met entiteiten en enumeraties of vertalingen van eigenschappen. Bij de Cases op deze website verwijzen we naar deze initiatieven. 

Handleidingen voor gebruik van modellen die aan BIM basis ILS voldoen

Banner voor partners

Ook op uw eigen website laten zien dat u BIM basis ILS steunt en toepast? Dat kan met de banner “Partner van de BIM basis ILS”. Wij hopen dat zo veel mogelijk deelnemende partijen de banner zichtbaar op hun website plaatsen, met een link naar deze pagina, om zo aan een nog breder gebruik bij te dragen. De banner is in verschillende formaten en zowel liggend als staand beschikbaar. 

Download hieronder de bannerset.

Deel deze pagina: