Praktijkvoorbeelden en projecten

Praktijkvoorbeeld Gelderland

 In dit voorbeeld vertelt Gelderland hoe je na afloop van projecten zo snel mogelijk actuele, betrouwbare en complete data in de beheersystemen van de provincie krijgt.

Praktijkvoorbeeld Amsterdam

In dit voorbeeld vertelt Amsterdam hoe je informatieleveringen zo simpel mogelijk maakt, zodat aannemers én beheerders hier goed mee kunnen werken

Use case Areaalgegevens uitwisselen

In het project wordt een use case opgesteld die laat zien wanneer informatie over het beheerde areaal uitgewisseld wordt tijdens een project, en tegen welke problemen een asset manager aanloopt.

Contract als data

 De community van COINS gebruikers wil dat eisen in contracten niet als pdf, maar als data geleverd worden tijdens tenders. De gebruikerscommissie onderzoekt wat daarvoor nodig is.

Technische documentatie ICDD

 In het project wordt een gebruikershandleiding opgesteld zodat softwareleveranciers ICDD makkelijker kunnen implementeren in applicaties.

Technische uitwerking areaalgegevens uitwisselen

Op basis van de 'use case areaalgegevens uitwisselen' bij de provincie Gelderland, wordt een technische uitwerking gemaakt door de expertcommissie.

BIM basis Infra - kunstwerken

Ontwerpers en beheerders van kunstwerken onderzoeken samen hoe en welke standaarden toegepast moeten worden, om de objecten in een 3D-ontwerp herkenbaar te maken.