Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
BIM Loket
Bibliotheek
Home Bibliotheek BIM Loket D-Day 2021 archief

BIM Loket D-Day 2021

Kijk de BIM Loket D-Day 2021 terug!

De BIM Loket D-Day vond dit jaar plaats op vrijdag 1 oktober. Geheel online, met een talkshow in de ochtend en vier rondes van parallelsessies rond actuele thema’s in de middag. En natuurlijk de finale van de DigiDare Award 2021! Het thema van de dag was: “Urgentie en actie! - Digitalisering bij de transformatie van de gebouwde omgeving." De BIM Loket D-Day 2021 is een initiatief van het BIM Loket, ondersteund door digiGO. Gastorganisatie dit jaar was de Provincie Gelderland.

Thema

Klimaatadaptatie, stikstofproblematiek, energietransitie, woningbouwopgave – deze en andere grote maatschappelijke opgaven grijpen direct in op onze leefomgeving. De gebouwde omgeving zal een snelle transformatie door moeten maken om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Dat heeft alleen kans van slagen als ketenpartners elkaar én hun klant, de gebruiker van de gebouwde omgeving, goed verstaan. Het kan niet zonder digitalisering van de integrale bouwketen. De urgentie tot verregaande digitalisering voelen we allemaal. Maar hoe vertaal je dit nu in de praktijk? 

Sessies terugkijken

Opnamen van het volledige studioprogramma en van de middagsessies kun je hieronder terugkijken. Je vindt de opnamen, naar ronde, op de betreffende pagina's. 

De BIM Loket D-Day 2021 werd inhoudelijk ondersteund en aanbevolen door de Programma Adviesraad D-Day 2021.