Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
BIM Loket
Bibliotheek
Home Bibliotheek BIM Loket D-Day 2021 archief
BIM Loket D-Day 2021 online

Middagsessies ronde 1

Kijk per sessie de opname terug

Thema: Cultuur & organisatie

Sessie 1.1 | Finalist DigiDare Award: Rotterdamse Funderingskaart

De woningeigenaar en professionals voorzien van kennis over funderingen. Dát is het doel van onze Rotterdamse Funderingskaart. In deze sessie leggen Don Zandbergen en Maaike Slingerland uit hoe data over gebouwen en funderingen zijn vastgelegd en gekoppeld aan panden. Op deze manier weten we van ruim 100.000 woningen in Rotterdam over welk type fundering ze beschikken en welke kwaliteit die hebben. De Rotterdamse Funderingskaart is te zien en te gebruiken op www.duikinjefundering.nl.

Thema: Cultuur & organisatie

Sessie 1.2 | ISO19650 – Dé internationale norm!

De internationale norm NEN-EN-ISO 19650 wordt wereldwijd beschouwd als dé standaard voor het management van digitale informatie in de levenscyclus van bouwwerken. Ook veel Nederlandse bedrijven zijn bezig om NEN-EN-ISO 19650 door te voeren in BIM-processen en -procedures. Omdat de materie relatief nieuw is, en de ontwikkeling van norm en richtlijnen nog volop in beweging, worden al jouw vragen in deze sessie beantwoord.

Thema: Assetmanagement – basis op orde

Sessie 1.3 | GWW-OTL kennisdelingsplatform

Het platform maakt de landelijke coördinatie van het delen van GWW-kennis en ontwikkelingen mogelijk. Zodat data objectgericht wordt gestructureerd, en je deze makkelijker kunt uitwisselen tijdens aanleg-, beheer- en onderhoudsprocessen. In 8 bijeenkomsten is via het kennisdelingsplatform GWW OTL-ontwikkeling de laatste ontwikkelingen en resultaten gedeeld tussen opdrachtgevers, bouwers en kennisinstituten. De samenvattende resultaten worden in deze sessie gepresenteerd en bediscussieerd en nieuwe onderwerpen worden verzameld voor toekomstige sessies op dit terrein.

Thema: Assetmanagement – van project naar beheer

Sessie 1.4 | BIMmen in Gelderland

Presentatie over BIM-werkzaamheden in Gelderland. Waar staat deze provincie met haar programma? Hoe ziet de samenhang tussen verschillende onderdelen eruit: werken met OTL’s, data uitwisselen in projecten, projectinformatiemanagement. Kortom, krijg een overview van wat Provincie Gelderland doet en vooral hoe dat aan elkaar verbonden is in de assetmanagement cyclus!

Thema: Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Sessie 1.5 | ILS Configurator

We kunnen van start! Na een lange maar gedegen voorbereiding is het dan eindelijk zover, we kunnen van start met de ontwikkeling van de ILS Configurator. We gaan graag in gesprek met geïnteresseerden om vragen te kunnen beantwoorden over de ILS Configurator zelf, waar we nu staan en wat onze aanpak voor het komende traject wordt.

Thema: Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Sessie 1.6 | Nut en noodzaak van een Digitaal Stelsel voor de Gebouwde Omgeving

Gericht op beslissers: doe mee!

Talkshow vanuit de studio in Arnhem waarin overheid en markt het belang en de noodzaak van een Digitaal Stelsel duiden.