Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Nieuws 28 oktober 2021
Partnersessie BIM basis Infra op 19 november

Partnersessie BIM basis Infra op 19 november

Sinds 1 oktober is de BIM basis Infra bij het BIM Loket in beheer. Met deze online partnersessie praten wij u bij en horen wij graag uw ideeën. 

BIM basis Infra

Naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Dat is de centrale gedachte achter de BIM basis Infra, die vorig jaar mei is gelanceerd. De richtlijn biedt helderheid over coördinaten, meeteenheden, naamgeving en materiaalcodes. En dat blijkt aan te slaan. Er meldden zich al bijna 100 partners, waaronder steeds meer grote opdrachtgevers.

U vindt de BIM basis Infra al sinds mei vorig jaar op onze website, aanvankelijk als zogenoemd broedplaatsinitiatief. Per 1 oktober is het beheer van de BIM basis Infra volledig bij het BIM Loket ondergebracht. Naast de verdere professionalisering van de organisatie zijn ook diverse inhoudelijke thema’s opgepakt zoals classificatie en uitwisselstandaarden (zoals IFC4.3). 

Deelnemen?

Bent u al BIM basis Infra partner, wilt u dit worden of bent u gewoon geïnteresseerd in wat er speelt? Meld u dan aan voor deze BIM basis Infra partnersessie.