Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Organisatie > Partijen
Buildingsmart 

BuildingSMART

BuildingSMART Chapter Benelux is een vereniging die zich richt op het bevorderen van toepassing van open BIM-standaarden, als middel voor interoperabiliteit en integratie van het bouwproces. 
crow-175 

CROW

CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie zonder winstoogmerk op het gebied van infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer in Nederland. CROW investeert in kennis gericht op slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken uiteenlopend van beleid tot en met beheer.  
geonovum-175 

Geonovum

Geonovum maakt geo-informatie van de overheid toegankelijk en zorgt voor de standaarden die daarvoor nodig zijn. Geonovum ontwikkelt en beheert standaarden die de uitwisseling van geo-informatie en de combinatie met andere soorten informatie mogelijk maken. 
00_Ketenstandaard_Logo_RGB 

Ketenstandaard Bouw en Installatie

De stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie is op 1 juli 2015 ontstaan uit een fusie van stichtingen ETIM Nederland en S@les in de Bouw. De stichting is een samenwerkingsverband tussen fabrikanten, importeurs, agenten en de belangenorganisaties van groothandels, bouwers en installateurs in de Nederlandse bouw- en installatiesector.  Door de krachtenbundeling is één organisatie ontstaan voor de promotie en het beheer van classificatie- en communicatiestandaards. De merknamen ETIM en SALES blijven bestaan als standaarden voor respectievelijk classificatie en communicatie. website
STABU-175 

STABU

STABU zorgt voor kwaliteit en efficiency bij het specificeren in de bouw. Met de online specificatiesystematiek 'Bouwbreed' ondersteunt STABU een gestructureerde, gestandaardiseerde en gevalideerde informatie-uitwisseling tijdens de hele levenscyclus van een bouwwerk. Daarnaast geeft STABU advies over het juridische gedeelte van het bestek en voert zij onderzoeks - en adviesprojecten uit rond specificeren in de bouw.
website
SBR-BIR-LOGO-CMYK 

BouwInformatieRaad

In de BIR zijn zes geledingen van de bouwkolom vertegenwoordigd: opdrachtgevers, opdrachtnemers, ingenieursbureaus, installateurs, architecten en fabrikanten/leveranciers. Elke geleding heeft twee vertegenwoordigers in de BIR. De leden vertegenwoordigen zowel de branche als hun bedrijf. Vanuit de BIR maken zij op de praktijk gerichte afspraken die het sectorbelang dienen en implementeren zij deze afspraken binnen hun branche.