Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Producenten presenteren uniforme ILS voor constructieve betonwanden

Producenten presenteren uniforme ILS voor constructieve betonwanden

13-07-2018
Vier producenten uit de branche van prefab betonwanden voor grondgebonden woningen hebben de handen ineen geslagen en een informatieleveringsspecificatie (ILS) voor constructieve betonwanden opgesteld. Incomplete IFC-modellen zijn voor de producenten van prefab betonwanden een dagelijks probleem, omdat zij een efficiënte engineering in de weg staan. Door te specificeren welke informatie zij nodig hebben, verwachten de producenten de BIM-samenwerking doelmatiger te maken. Initiatiefnemers van dit project zijn MBS Hybrid Casco, Spaansen Bouwsystemen, Voorbij prefab en De Ruwbouw Groep.
De ILS voor constructieve betonwanden is een specifieke aanvulling op de bestaande BIM Basis ILS. De nieuwe ILS beschrijft de gegevensbehoefte van de betrokken producenten, in de vorm van een poster. Met dit initiatief geven de producenten de gegevensbehoefte bij ontwerpende partijen op een uniforme manier weer, om de engineeringswerkzaamheden efficiënt en zonder verstoring uit te kunnen voeren. De poster die nu ontwikkeld is, kan worden gebruikt als handleiding voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden.

De uitgangspunten achter deze poster dienen als uitgangspunt voor afspraken tussen ketenpartners in BIM-samenwerkingen over de uitvoering. De producenten nodigen u van harte uit om een begin maken met het werken volgens deze poster. Ze staan nadrukkelijk open voor praktijkervaringen uit projecten, waarmee de informatie op de poster weer verder kan worden verfijnd.

Het BIM Loket staat positief tegenover dit leveranciersinitiatief om aan te sluiten op de BIM basis ILS. Op dit moment heeft het BIM Loket geen actieve betrokkenheid bij de ILS voor constructieve betonwanden. Voor het downloaden van de ILS constructieve betonwanden kunt terecht op de websites van de deelnemende bedrijven. Of neem contact op met de betreffende BIM-contactpersoon.  

 
ILS betonwanden