Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Smart cities en digitalisering: doe mee met de BIM Loket Dialoogtafel op 16 februari

Smart cities en digitalisering: doe mee met de BIM Loket Dialoogtafel op 16 februari

18-01-2018
Het BIM Loket organiseert op 16 februari een Dialoogtafel rond het thema Smart Cities en de disruptieve werking van digitalisering in de bouw. Voor deze bijeenkomst hebben we ook de Baanbrekers uitgenodigd, transitienetwerk in de bouw. We zijn te gast bij Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau. Dwarsdenkers, creatievelingen en vernieuwers zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven! Deelname is gratis.
Smart cities en digitalisering: kansen vanuit disruptie
Grote steden in Nederland worden geconfronteerd met wereldwijde vraagstukken als verstedelijking, klimaatverandering, arbeidsparticipatie, digitalisering, mobiliteit en de uitputting van grondstoffen. De druk op de steden om voor deze grote verschuivingen oplossingen te vinden, neemt snel toe. In januari vorig jaar presenteerden 140 stakeholders een gezamenlijke visie over de richting van de smart cities in Nederland. Gemeente Amsterdam vervult hierbij een rol als aanjager van de innovatie in de stad en in de regio. Voor welke uitdagingen staat zij? Gemeente Amsterdam kan dit niet alleen!

Daarbij staan ook de ontwikkelingen in – en vooral buiten – de bouwsector niet stil. Realisatie van smart cities is mede afhankelijk van digitalisering en informatisering, waaronder Bouw Informatie Management (BIM) en het assetmanagement van de toekomst. Welke ontwikkelingen spelen hier, ook internationaal? Er zijn signalen voor disruptie in bouw, vergelijkbaar met Uber en Airbnb, door bijvoorbeeld partijen als Google, Amazon en IKEA. Welke kansen biedt dit en hoe kunnen we hier concreet op inspelen? Hoe kunnen smart cities de urgentie hiervan vergroten?

 
Disruptie