Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > STABU en Ketenstandaard bundelen de krachten

STABU en Ketenstandaard bundelen de krachten

20-02-2019
De stichtingen STABU en Ketenstandaard Bouw en Installatie gaan nauwer samenwerken. Het streven is om te komen tot één sterke organisatie voor de promotie en het beheer van het STABU Bestek, ETIM Classificatie, de SALES Standaard voor communicatie en de fabrikantgebonden productspecificaties. Doel van de samenwerking is dat de bouw- en installatiebranche beter en efficiënter kan inspelen op de snelle digitalisering in de bouwkolom, zo melden beide organisaties in hun persbericht. Verregaande standaardisering is hiervoor een randvoorwaarde.
Er komt een overgangsperiode tot 1 juli van dit jaar waarin een delegatie vanuit beide besturen samen met de huidige directies de praktische samenwerking voorbereidt. Uitgangspunt daarbij is een gezamenlijk besturingsmodel, waarin de vertegenwoordigingen van beide organisaties zich herkennen. Voor STABU gaat het om opdrachtgevers, adviseurs, bouwbedrijven, installateurs en fabrikanten. Ketenstandaard richt zich op bouwbedrijven, installateurs, groothandel en fabrikanten. De huidige teams zullen integreren op een nieuwe locatie in de omgeving van Ede.

Beide organisaties zijn gewaardeerde partners van het BIM Loket. Wij verwachten dat de bundeling van STABU en Ketenstandaard tot een nog betere samenwerking met het BIM Loket zal leiden.
 
STABU + Ketenstandaard