Contact  |  Privacy  |  English
Homepage > Terugblik Kennisdag 2018: naar een nationaal digitaliseringsprogramma dat ons ‘in het hart weet te raken.’

Terugblik Kennisdag 2018: naar een nationaal digitaliseringsprogramma dat ons ‘in het hart weet te raken.’

10-10-2018
De BIM Loket Kennisdag stond in het teken van inspiratie én communicatie. “Een helder verhaal over het maatschappelijk belang brengt de gewenste versnelling in de digitalisering in de bouw.” 
Op 5 oktober staken tijdens de BIM Loket Kennisdag diverse stakeholders uit de bouw de koppen bij elkaar. Een mooi moment om uit de waan van de dag even stil te staan bij de (nabije) toekomst. 
  • Wat zijn de uitdagingen waar we in de bouw voor staan en deels al middenin zitten? 
  • Wat is het maatschappelijk belang van digitalisering in de bouw? 
  • Waar staan we concreet met de DigiDealGO, die de noodzakelijke versnelling gaat brengen?De bijeenkomst was een combinatie van inspirerende verhalen van aanpalende sectoren en een concrete invulling van de urgentie van digitalisering in de bouw. Een belangrijke versnellende rol in deze ‘best wel grote verandering’ is weg gelegd voor de DigiDealGO, dus die kwam ruim aan bod. Ook al werd de aanwezigen duidelijk dat de deal nog niet zo concreet is als men wellicht had verwacht, de toenemende energie in het proces was ook nu voelbaar. Dagvoorzitter Dorine Burmanje verwoordde het zo: “ ‘Nee’ verkopen kan niet meer. De urgentie om meer te weten over wat we precies bouwen wordt nijpender en daarmee ook de wil om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.” En dat was precies de reden waarom de BIM Loket Kennisdag stijf was uitverkocht.Voor het uitgebreide verslag van de dag, klik hier.

Was u erbij en wilt u ons feedback geven? Klik hier voor de online evaluatie. Bedankt!
Wilt u de film ‘Stiekem best een grote verandering’ zien, die tijdens de Kennisdag werd gelanceerd? Klik hier (duur: 20 minuten).

 
Kennisdag_DSC0149_400px