Geen nieuwe standaard - wel dezelfde taal

Opdrachtgever, opdrachtnemer, leverancier en onderaannemer in de infrastructuur beschikken met de BIM Basis Infra over een gemeenschappelijke taal voor 3D-modelleren. Deze richtlijn geeft antwoord op de vraag: hoe gaan we digitale informatie in de infra gestructureerd en eenduidig uitwisselen? 

Met BIM basis Infra zijn afspraken gemaakt over het uitwisselen van modellen, denk daarbij aan bestandsnamen en type CAD-bestanden (zoals .dwg). Maar ook welk geografisch coördinatenstelsel wordt gebruikt om een brug of weg te positioneren, zodat alle modellen op elkaar passen. Daarnaast leggen we vast welke informatie we toevoegen aan 3D-modellen, denk hierbij aan gebruikt materiaal (zoals beton of asfalt). 

Overtuigd? Sluit jouw bedrijf aan! Vul het deelnameformulier in en stuur jullie logo op

Klik op een tegel voor meer informatie

Uitgelicht

MKB'ers gezocht!

Sinds de lancering van de BIM basis Infra in mei 2021 meldden zich al bijna 100 partners, waaronder steeds meer grote opdrachtgevers. 'We hopen en stimuleren dat ook steeds meer MKB'ers aansluiten, zodat deze richtlijn straks ketenbreed wordt gebruikt. Want dat is een belangrijke voorwaarde om digitalisering te kunnen versnellen en zo een productiviteitssprong te kunnen maken', zegt Productmanager Maarten Visser. Word ook partner: kijk voor meer info en een aanmeldformulier op de pagina Partners. 

1e vertalingen gereed

BIM basis Infra is inmiddels ook vertaald in het Engels en Spaans. Je vindt deze vertalingen op de pagina Downloads. 

Nieuws

Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
24 mei 2023
Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
Dat zowel digiGO als IT consultant ValueBlue gepassioneerd zijn om de architectuurpraktijk in de gebouwde omgeving te verbeteren en zo de digitale samenwerking naar een hoger plan te brengen, bleek 23 mei tijdens de Architectenmiddag die zij samen organiseerden.
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
23 mei 2023
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
‘Hé Chat GPT, kun je een huis voor me ontwerpen?’ Zo luidde de prikkelende titel van een van de drie workshops op 17 mei, tijdens de digiGO BIM Loket Beheerdersdag. Een dag waarop we met plezier terugkijken, want er werd volop genetwerkt en uit de reacties blijkt dat de deelnemers met een ‘rugzak’ vol tips en inzichten naar huis gingen.

Houd mij op de hoogte

Met de digiGO BIM Loket nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.

Beheerorganisatie

De BIM basis Infra wordt beheerd door de BIM basis Infra beheerorganisatie. Contact opnemen? Klik hier.