Een BASIS om op te bouwen

Samenwerken gaat beter als de informatie waarop we bouwen uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar is. De BIM basis informatieleveringsspecificatie (BIM basis ILS) is een goede eerste stap. 

De tweede versie van deze toepassingsrichtlijn bouwt verder op de eerder gelegde basis en is aangevuld met feedback en inzichten uit het werkveld. Deze vernieuwde BIM basis ILS biedt houvast en geeft tips voor het gestructureerd en eenduidig uitwisselen van informatie in de bouw. 


Nog geen partner? Sluit je hier aan!

Klik op een tegel voor meer informatie

Uitgelicht

De nieuwe BIM basis ILS stap voor stap
De BIM basis ILS hoofdstukken zijn aangescherpt. Hoofdstuk 3 gaat nog steeds over de structuur van ieder aspectmodel afzonderlijk. Er is nu helder omschreven dat alle onderwerpen van hoofdstuk 3 voor ieder aspectmodel gelden. Bespreek aan het begin van iedere samenwerking, hoe jullie op je project invulling gaan geven aan de onderwerpen uit hoofdstuk 3.
Handleiding Native Adomi
De BIM basis ILS is geen standaard die iets oplegt. Het is een richtlijn die voor en door gebruikers is opgesteld. Een lancering van een nieuwe versie is niet compleet zonder handleidingen. Klik hier om te zien hoe je aan BIM basis ILS voldoet met de nieuwste versie van Native Adomi.

Nieuws

digiGO OTL Community vanaf dit najaar
14 september 2023
digiGO OTL Community vanaf dit najaar
Vanaf dit najaar faciliteert digiGO de OTL-community. Dit is dé plek waar beheerders en eigenaren van een OTL met elkaar in gesprek gaan over onder meer beheer, uniformiteit en toekomstbestendigheid.
Github omgeving krijgt nieuwe naam
14 september 2023
Github omgeving krijgt nieuwe naam
De Github omgeving van BIM loket https://github.com/bimloket wordt hernoemd naar digiGO: https://github.com/digigo-nl.

Blijf op de hoogte

Met de nieuwsbrief digiBUZZ blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar.

Beheerorganisatie

De BIM basis ILS wordt beheerd door de BIM basis ILS beheerorganisatie. Contact opnemen? Klik hier.