Een BASIS om op te bouwen

Samenwerken gaat beter als de informatie waarop we bouwen uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar is. De BIM basis informatieleveringsspecificatie (BIM basis ILS) is een goede eerste stap. 

De tweede versie van deze toepassingsrichtlijn bouwt verder op de eerder gelegde basis en is aangevuld met feedback en inzichten uit het werkveld. Deze vernieuwde BIM basis ILS biedt houvast en geeft tips voor het gestructureerd en eenduidig uitwisselen van informatie in de bouw. 


Nog geen partner? Sluit je hier aan!

Klik op een tegel voor meer informatie

Uitgelicht

De nieuwe BIM basis ILS stap voor stap
De BIM basis ILS hoofdstukken zijn aangescherpt. Hoofdstuk 3 gaat nog steeds over de structuur van ieder aspectmodel afzonderlijk. Er is nu helder omschreven dat alle onderwerpen van hoofdstuk 3 voor ieder aspectmodel gelden. Bespreek aan het begin van iedere samenwerking, hoe jullie op je project invulling gaan geven aan de onderwerpen uit hoofdstuk 3.
Handleiding Native Adomi
De BIM basis ILS is geen standaard die iets oplegt. Het is een richtlijn die voor en door gebruikers is opgesteld. Een lancering van een nieuwe versie is niet compleet zonder handleidingen. Klik hier om te zien hoe je aan BIM basis ILS voldoet met de nieuwste versie van Native Adomi.

Nieuws

Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
24 mei 2023
Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
Dat zowel digiGO als IT consultant ValueBlue gepassioneerd zijn om de architectuurpraktijk in de gebouwde omgeving te verbeteren en zo de digitale samenwerking naar een hoger plan te brengen, bleek 23 mei tijdens de Architectenmiddag die zij samen organiseerden.
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
23 mei 2023
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
‘Hé Chat GPT, kun je een huis voor me ontwerpen?’ Zo luidde de prikkelende titel van een van de drie workshops op 17 mei, tijdens de digiGO BIM Loket Beheerdersdag. Een dag waarop we met plezier terugkijken, want er werd volop genetwerkt en uit de reacties blijkt dat de deelnemers met een ‘rugzak’ vol tips en inzichten naar huis gingen.

Houd mij op de hoogte

Met de digiGO BIM Loket nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.

Beheerorganisatie

De BIM basis ILS wordt beheerd door de BIM basis ILS beheerorganisatie. Contact opnemen? Klik hier.