Het PLAN waarmee je gestructureerd bouwt

Wil je een BIM-project stroomlijnen, dan moet je als opdrachtgever en -nemer heldere afspraken vastleggen. Het BIM Uitvoeringsplan (BUP) vormt hierbij een onmisbaar document. 

Het nieuwe Model BIM Uitvoeringsplan is een template waarmee je jouw eigen project-BUP kunt maken: een plan van aanpak voor een gestructureerd BIM-project. Dit model lichten we via deze website toe (zie de tegels hiernaast). De template vind je bij de downloads. Alle informatie op deze site stemmen we steeds af op de gangbare BIM-praktijk in ons land: naarmate die zich verder ontwikkelt en professionaliseert, wordt het Model BUP dus ook weer aangepast.

Goede feedback is altijd welkom! Deel je ervaringen met het Model BUP en je ideeën voor de doorontwikkeling op het forum van BIM Loket en digiGO.

Meer over BUP

Hou mij op de hoogte

Met de BIM Loket nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.

Beheerorganisatie

Om kaders en handvatten te bieden bij het geven van informatie en het samenwerken rondom modellen, hebben de initiatiefnemers van BUP 2.0 een aantal expertcommissies in het leven geroepen. Meer over deze beheerorganisatie vind je op de beheerpagina.