Het PLAN waarmee je gestructureerd bouwt

Wil je een BIM-project stroomlijnen, dan moet je als opdrachtgever en -nemer heldere afspraken vastleggen. Het BIM Uitvoeringsplan (BUP) vormt hierbij een onmisbaar document. 

Het nieuwe Model BIM Uitvoeringsplan is een template waarmee je jouw eigen project-BUP kunt maken: een plan van aanpak voor een gestructureerd BIM-project. Dit model lichten we via deze website toe (zie de tegels hiernaast). De template vind je bij de downloads. Alle informatie op deze site stemmen we steeds af op de gangbare BIM-praktijk in ons land: naarmate die zich verder ontwikkelt en professionaliseert, wordt het Model BUP dus ook weer aangepast.

Geef feedback!

Goede feedback is heel belangrijk voor het verbeteren en doorontwikkelen van het Model BUP. Dus deel vooral je ervaringen en je ideeën. Ga hier naar het BUP feedbackformulier.

Meer over BUP >

Klik op een tegel voor meer informatie

Uitgelicht

Achtergrond nieuwe Model BUP

Op 1 oktober 2016 publiceerden de Bouwinformatieraad (BIR) en BIM Loket het Nationaal Model BIM Uitvoeringsplan (BUP) versie 1.0. In 2020 nam een tiental BIM professionals, werkzaam bij verschillende bouwbedrijven, het initiatief om hun ervaringen met dit eerste model uit te wisselen en te verwerken tot een voorstel voor een update. De initiatiefgroep bood dit voorstel aan bij het BIM Loket.

#kennisismachtdeleniskracht

De Expertcommissie BIM-toepassingen verzamelt dit jaar best practices van uiteenlopende BIM toepassingen. Ze publiceren deze in het Use Case Management platform van buildingSMART International. Hoe meer goede voorbeelden we krijgen, hoe beter jij geholpen bent. 

Nieuws

digiGO OTL Community vanaf dit najaar
14 september 2023
digiGO OTL Community vanaf dit najaar
Vanaf dit najaar faciliteert digiGO de OTL-community. Dit is dé plek waar beheerders en eigenaren van een OTL met elkaar in gesprek gaan over onder meer beheer, uniformiteit en toekomstbestendigheid.
Github omgeving krijgt nieuwe naam
14 september 2023
Github omgeving krijgt nieuwe naam
De Github omgeving van BIM loket https://github.com/bimloket wordt hernoemd naar digiGO: https://github.com/digigo-nl.

Blijf op de hoogte

Met de nieuwsbrief digiBUZZ blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar.

Beheerorganisatie

Om kaders en handvatten te bieden bij het geven van informatie en het samenwerken rondom modellen, hebben de initiatiefnemers van BUP 2.0 een aantal expertcommissies in het leven geroepen. Meer over deze beheerorganisatie vind je op de beheerpagina.