Het PLAN waarmee je gestructureerd bouwt

Wil je een BIM-project stroomlijnen, dan moet je als opdrachtgever en -nemer heldere afspraken vastleggen. Het BIM Uitvoeringsplan (BUP) vormt hierbij een onmisbaar document. 

Het nieuwe Model BIM Uitvoeringsplan is een template waarmee je jouw eigen project-BUP kunt maken: een plan van aanpak voor een gestructureerd BIM-project. Dit model lichten we via deze website toe (zie de tegels hiernaast). De template vind je bij de downloads. Alle informatie op deze site stemmen we steeds af op de gangbare BIM-praktijk in ons land: naarmate die zich verder ontwikkelt en professionaliseert, wordt het Model BUP dus ook weer aangepast.

Goede feedback is altijd welkom! Deel je ervaringen met het Model BUP en je ideeën voor de doorontwikkeling op het forum van BIM Loket en digiGO.

Meer over BUP >

Klik op een tegel voor meer informatie

Uitgelicht

Achtergrond nieuwe Model BUP

Op 1 oktober 2016 publiceerden de Bouwinformatieraad (BIR) en BIM Loket het Nationaal Model BIM Uitvoeringsplan (BUP) versie 1.0. In 2020 nam een tiental BIM professionals, werkzaam bij verschillende bouwbedrijven, het initiatief om hun ervaringen met dit eerste model uit te wisselen en te verwerken tot een voorstel voor een update. De initiatiefgroep bood dit voorstel aan bij het BIM Loket.

#kennisismachtdeleniskracht

De Expertcommissie BIM-toepassingen verzamelt dit jaar best practices van uiteenlopende BIM toepassingen. Ze publiceren deze in het Use Case Management platform van buildingSMART International. Hoe meer goede voorbeelden we krijgen, hoe beter jij geholpen bent. 

Nieuws

Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
24 mei 2023
Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
Dat zowel digiGO als IT consultant ValueBlue gepassioneerd zijn om de architectuurpraktijk in de gebouwde omgeving te verbeteren en zo de digitale samenwerking naar een hoger plan te brengen, bleek 23 mei tijdens de Architectenmiddag die zij samen organiseerden.
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
23 mei 2023
Volop aandacht voor actuele thema’s tijdens beheerdersdag 2023
‘Hé Chat GPT, kun je een huis voor me ontwerpen?’ Zo luidde de prikkelende titel van een van de drie workshops op 17 mei, tijdens de digiGO BIM Loket Beheerdersdag. Een dag waarop we met plezier terugkijken, want er werd volop genetwerkt en uit de reacties blijkt dat de deelnemers met een ‘rugzak’ vol tips en inzichten naar huis gingen.

Houd mij op de hoogte

Met de digiGO BIM Loket nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.

Beheerorganisatie

Om kaders en handvatten te bieden bij het geven van informatie en het samenwerken rondom modellen, hebben de initiatiefnemers van BUP 2.0 een aantal expertcommissies in het leven geroepen. Meer over deze beheerorganisatie vind je op de beheerpagina.