Informatiecontainers voor slimme uitwisseling bouwwerkinformatie

COINS 2.0 heeft plaatsgemaakt voor de internationale norm ISO 21597 Information Container for Data Delivery (ICDD) en de Nederlandse norm NEN 2660-2. Toch wordt COINS 2.0 nog op diverse plaatsen in Nederland gebruikt. Bijvoorbeeld als een organisatie software heeft ingericht en een Objecttypebibliotheek heeft gemodelleerd met COINS 2.0 als basis, of in lopende projecten die nog werken met deze standaard. COINS 2.0 regelt de uitwisseling van digitale bouwwerkinformatie via zogenaamde ‘informatie-containers’: opdrachtgevers en -nemers delen documenten, datasets en bijbehorende meta-informatie in gestructureerde zip-files, via één onafhankelijk model.

Meer over COINS

Uitgelicht

Wanneer gebruik je COINS?
COINS, of de opvolger ICDD, gebruik je bij het uitwisselen van gegevens tussen twee partijen. Als je bestanden of datasets uitwisselt, waarvan je wilt weten wat bij elkaar hoort. Een goed voorbeeld is een meting van meerdere bruggen, waar ook foto’s van gemaakt zijn. Als je de meetbestanden als IFC ontvangt en daarnaast foto’s, dan kan je applicatie meteen de juiste foto’s tonen bij de juiste brug.
Blog - ICDD, use case Amsterdam

Amsterdam wil van eenvoudige uitwisselformaten naar een ICDD objecttypenbibliotheek. In deze blog laten we met een use case zien waarom dit loont. Uiteindelijk doel is een simpele app, maar daarvoor zijn meer use cases nodig.

Nieuws

Nieuwe website per 10 november
9 november 2023
Nieuwe website per 10 november
Per 10 november is de nieuwe digiGO.nu website live. Dit is de kers op de taart van het samengaan van het BIM Loket en digiGO.
Dit zijn de finalisten voor de DigiDare Award 2023!
1 november 2023
Dit zijn de finalisten voor de DigiDare Award 2023!
De inzendingen Packhunt, ‘BIM’: Bouwfysisch Informatie Management en BIM PROVESY nemen het op 15 november tegen elkaar op in de finale, op de eerste dag van de digiGO D-Days in het WTC in Rotterdam. Het aanwezige publiek wijst de winnaar van de DigiDare Award 2023 aan. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan gratis aan voor de D-Days!

Agenda

Blijf op de hoogte

Met de nieuwsbrief digiBUZZ blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar.

Beheer COINS

COINS wordt niet meer actief beheerd met commissies en vergaderingen. Bij vragen over de bestaande documentatie of implementatie kun je terecht bij Elisabeth de Vries, productmanager CB-NL.