Digitaal je samenwerking organiseren en communiceren

VISI is een open standaard voor digitale communicatie. Met behulp van VISI bepaal je wanneer (proces), wie (rol), wat (informatie), aan wie (rol) aanlevert. Daardoor weet je van elkaar waar je aan toe bent. Je bent vrij om je samenwerking de vorm te geven die je wilt. Wijzigingen in de samenwerkingsafspraken zijn altijd traceerbaar. VISI helpt je vervolgens bij het nakomen van je afspraken. Je weet altijd welke acties jij, of de ander, nog moet uitvoeren. Je weet of je bericht aangekomen is. Overdracht van werk, van de ene naar de andere medewerker, gaat naadloos. De communicatie is terug te vinden voor alle betrokkenen, zonder wederzijdse afhankelijkheid. Bij een geschil is meteen duidelijk hoe de samenwerking is verlopen.

Meer over VISI

Vraag en antwoord

Wanneer gebruik je VISI?

Je gebruikt VISI, als het belangrijk is om afspraken op tijd na te komen, je afhankelijk bent van elkaars werk of als je formele afspraken uit een contract wilt nakomen. Als het gaan om samenwerken tussen twee organisatie gebruik je VISI als het belangrijk is dat beide partijen weten wat de status is van het werk en de goedkeuring en betaling van werkzaamheden. Voor overheden is VISI daarnaast een manier om besluiten goed vast te leggen, zodat deze traceerbaar zijn, conform de archiefwet.

Beheer NL/SfB

Productmanager van VISI is Elisabeth Klören (CROW), zij coördineert het beheer van deze open BIM-standaard, in nauwe samenwerking met de VISI community en diverse commissies. Rechtstreeks contact opnemen? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte

Met de BIM Loket nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.