Samen werken aan één taal in de gebouwde omgeving

CB-NL brengt eenheid in omschrijvingen en definities, die de verschillende bouwpartijen in de keten hanteren. Zo voorkom je miscommunicaties en fouten. Via een online bibliotheek met uniforme afspraken, wordt één gestandaardiseerde taal voor de hele bouwsector ontsloten. Zo zorgt CB-NL ook voor verbinding tussen de diverse open BIM-standaarden. Sinds de komst van de NEN 2660-2 sloot CB-NL niet meer aan op de nieuwste normen op het gebied van modelleren. Daarom is CB-NL opnieuw ingericht. CB-NL 2.0 is op dit moment alleen beschikbaar als bèta versie op GitHub. OTL modelleurs worden aangemoedigd om hiermee te experimenteren en feedback te leveren.

Houd mij op de hoogte

Met de digiGO BIM Loket nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.

Beheer CB-NL

Productmanager van CB-NL is Elisabeth de Vries (CROW), zij coördineert het beheer, in nauwe samenwerking met diverse commissies. Rechtstreeks contact opnemen? Klik dan hier.