Video's

Gebruikersmiddag 2023

Tijdens de NLCS Gebruikersmiddag op 14 februari 2023 werden de deelnemers bijgepraat over de ontwikkelingen rond deze standaard, de organisatie van het beheer binnen digiGO BIM Loket, en de ambitie voor de toekomst: het doorontwikkelen van de NLCS naar een uitwisselingsstandaard. Alle sessies zijn opgenomen en hieronder terug te kijken op vimeo.


Opname plenair programma


Breakout Cadac Group
Pitch: Tekenen – Valideren – Beheren


Breakout NTI CAD & Company
Pitch: GWW-CAD: De snelste alles-in-1-tool voor de NLCS


Breakout Net4S
Pitch: GIS <-> NLCS zonder dataverlies


Breakout The People Group
Pitch: Optimize NLCS voor MicroStation

Release NLCS 5.0 - 17 juni 2022

Op vrijdag 17 juni presenteerde het BIM Loket online de nieuwe 5.0-versie van de NLCS, de Nederlandse CAD Standaard. In dit online evenement geven Aydemir Çetin, Corné Helmons en Niels Nederpel een toelichting op de wijzigingen en aanvullingen die in de nieuwe versie zijn verwerkt.

Gebruikersmiddag 2021

De ontwikkeling van de NLCS-standaard heeft ook tijdens de pandemie niet stilgestaan. Tijdens de NLCS Gebruikersmiddag op 18 november 2021 werden de deelnemers meegenomen in het denken over de volgende levensfase van NLCS, en hoe die fase door gezamenlijke inzet vorm en inhoud kan krijgen. Alle sessies zijn opgenomen en via de links hieronder terug te kijken op YouTube.

Plenaire sessie

Plenaire sessie met bijdragen van Dik Spekkink over internationale ontwikkeling in open BIM standaarden en van Ries Bode over DSGO. Bekijk de volledige sessie, of gebruik de onderstaande links om direct naar een presentatie te springen.

Deelsessies

Sessies leveranciers

In korte sessies gaven softwareleveranciers informatie over / demo's van de laatste ontwikkelingen van hun NLCS-gerelateerde producten.