Dé CAD-standaard van de GWW

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse GWW-sector. Deze open standaard bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de coderingssystematiek en lagenstructuur van tekenwerk. 

Meer over NLCS

Vraag en antwoord

Wat is de reikwijdte van de 'Pas toe of leg uit' lijst?

NLCS is de open standaard voor 2D CAD-tekenwerk in de GWW-sector. Doel van de standaard is eenheid in digitaal 2D tekenwerk te bewerkstelligen en herbruikbaarheid van digitale 2D tekeningen in de levenscyclus van de betreffende objecten te bevorderen. Wanneer een overheidsopdrachtgever een systeem wil inrichten en/of software wil aanschaffen voor de inrichting, de uitwisseling en het beheer van standaard 2D tekenwerk en de kosten daarvan zijn hoger dan € 50.000, dan moet dat een systeem en/of software zijn die NLCS ondersteunt (Meer hierover valt te lezen in een artikel dat in september 2018 verscheen in BIGnews).

Beheer NLCS

De NLCS wordt beheerd door de NLCS beheerorganisatie. Meer over de diverse commissies vindt u op de pagina Organisatie beheer. Wilt u rechtstreeks contact opnemen? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte

Met de BIM Loket nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rond digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Onze nieuwsbrief verschijnt zes tot acht keer per jaar.