Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 6 december 2021
FNV onderzoek: Digitalisering in de bouw

FNV onderzoek: Digitalisering in de bouw

Hoe verandert het werk in de bouw door digitalisering? Om hier meer inzicht in te krijgen doet de FNV een onderzoek onder medewerkers in de bouw en de aanpalende sectoren.

Datagedreven bouwen

De bouw is druk bezig met innoveren en verduurzamen van het bouwproces. Ontwikkelingen als modulair en circulair bouwen, toepassing van prefab, houtbouw en het gebruik van BIM veranderen de bouw ingrijpend. Met name de digitalisering van het bouwproces, ook wel aangeduid als datagedreven bouwen, zorgt voor de nodige verandering. Binnen ondernemingen, maar ook in de keten.

Onderzoek naar effecten van digitalisering

Met digitalisering kan het bouwen efficiënter worden gemaakt: lagere faalkosten, betere planbaarheid, betere kwaliteit etc. Daarnaast heeft verdergaande digitalisering ook effecten op het werk. In deze vragenlijst leggen we u een aantal vragen voor over digitalisering in uw bedrijf. Welke veranderingen verwacht je door digitalisering?

Het onderzoek is anoniem, dat wil zeggen dat we nooit gegevens van de individuele deelnemers publiceren. We publiceren gegevens op groepsniveau, bijvoorbeeld opleidingsniveau, geslacht, of leeftijd. Wij stellen het erg op prijs als je wilt deelnemen aan het onderzoek. Wil je de link delen met collega’s, dan kan dat natuurlijk.

Vul de vragenlijst in

Via deze link kun je deelnemen aan het onderzoek: fnvpanel.nl/digitaliseringbouw.
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. 

Wilt meer weten over het onderzoek of over het FNV UTA project? Mail dan naar uta@fnv.nl.

George Evers en Ernst van den Berg – FNV UTA consulenten