Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Actueel Activiteiten

DigiDare Award

De DigiDare Award is een prijs voor personen of partijen die een cultuur van digitale samenwerking bevorderen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse D-Day. Sinds 2019 is de DigiDare Award een jaarlijks terugkerende etalage voor digitaliseringsprojecten in de gebouwde omgeving

Digitale samenwerking in de bouw is een kwestie van cultuur. Van lef! Voor de noodzakelijke versnelling en vernieuwing van de sector is een impuls nodig. Technisch kan er heel veel, maar het vergt een cultuurverandering om de mogelijkheden ook te adopteren. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is het idee achter de DigiDare Award. Met de award bieden we een podium aan goede voorbeelden voor deze cultuuromslag.

www.digidareaward.nl

Bekijk de shortlist voor de DigiDare Award 2023!

Uit 46 inzendingen heeft de selectiecommissie tien inspirerende voorbeelden van digitale samenwerking in de gebouwde omgeving geselecteerd. We werken nu hard aan korte promovideo's om deze voorbeelden zo goed mogelijk te presenteren. Begin oktober kun jij online mee bepalen wie naar de finale mag. Want dit jaar wordt een van de drie finalisten aangewezen door het online publiek. De beide andere worden, zoals gebruikelijk, geselecteerd door de vakjury.

Bekijk de shortlist op www.digidareaward.nl.

Winnaar 2022

In 2022 won het project Vergunningcheck van de gemeente Rotterdam. Stel je voor: je bent een projectontwikkelaar en je kan jouw nieuw te bouwen gebouw direct verbinden met de werkelijkheid van de digitale stad. De positie waar de ontwikkeling moet komen wordt gekoppeld aan de juiste locatie in de digitale stad. De Vergunningcheck biedt deze service. Daarmee zien een ontwikkelende en toetsende partij met één druk op de knop wat de toekomstige werkelijkheid doet met de omgeving. "Zo kunnen we nu snel het gewenste bouwen en in de toekomst snel het gewenste beheren. Hoe gaaf is dat!?! De vergunning-controle-service die we hebben gebouwd maakt dit in de toekomst mogelijk!" aldus de initiatiefnemers.

Bekijk het winnende project op ons youtube kanaal.


Winnaar 2021

In 2021 kwam SBB Ontwikkelen en Bouwen met het initiatief "Digitale informatiekaarten" als winnaar uit de bus. Bouwbedrijf SBB heeft deze informatiekaarten ontwikkeld om in het ontwerpproces per fase, per object de afspraken te visualiseren op het gewenste detailniveau. Met deze informatiekaarten kunnen gebruikers sneller zien wat de bedoeling is en waar de aandachtspunten zitten. De communicatie tussen betrokken partijen – bijvoorbeeld de ontwerpers en de toeleveranciers – krijgt hiermee een stevig houvast.

Bekijk de winnende pitch hier.


Winnaar 2020

De tweede editie van de DigiDare Award werd gewonnen door BUP 2.0. Een werkgroep van enthousiastelingen uit de bouw nam het initiatief om het BIM Uitvoeringsplan naar een volgend niveau te brengen. Met het BUP 2.0 wordt via hyperlinks naar een website centraal kennis gedeeld en geborgd en kan iedereen dit decentraal toepassen en ervaringen opdoen! De prijs werd uitgereikt tijdens de online BIM Loket D-Day op 2 oktober 2020. 

Winnaar 2019 

De DigiDare Award 2019 is gewonnen door UBA Bouw uit Uithoorn. De prijs werd uitgereikt tijdens de BIM Loket D-Day op 4 oktober 2019 in het BIMHUIS in Amsterdam. Na live presentaties van drie finalisten wees het publiek UBA Bouw als winnaar aan. In totaal dongen 18 inzendingen mee naar de prijs door een gefilmde pitch van twee minuten in te dienen.