Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
BIM Loket
Bibliotheek
Home Actueel Activiteiten

DigiDare Award

De DigiDare Award is een prijs voor personen of partijen die een cultuur van digitale samenwerking bevorderen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse BIM Loket D-Day. De DigiDare Award is een initiatief van BIM Loket en digiGO. De DigiDare Award is in 2019 in het leven geroepen, en werd in 2020 en 2021 opnieuw uitgereikt. 

Digitale samenwerking in de bouw is een kwestie van cultuur. Van lef! Voor de noodzakelijke versnelling en vernieuwing van de sector is een impuls nodig. Technisch kan er heel veel, maar het vergt een cultuurverandering om de mogelijkheden ook te adopteren. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is het idee achter de DigiDare Award. Met de award bieden we een podium aan goede voorbeelden voor deze cultuuromslag.

www.digidareaward.nl

Inzenden voor 2022

Meimaand is DigDare Award maand: tot en met 31 mei 2022 kun jij jouw succesvolle praktijkvoorbeeld van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving inzenden, om mee te dingen naar de DigiDare Award van dit jaar. Lees meer over deze prijs, hoe je mee kan doen en inzenden op www.digidareaward.nl!

Winnaar 2021

In 2021 kwam SBB Ontwikkelen en Bouwen met het initiatief "Digitale informatiekaarten" als winnaar uit de bus. Bouwbedrijf SBB heeft deze informatiekaarten ontwikkeld om in het ontwerpproces per fase, per object de afspraken te visualiseren op het gewenste detailniveau. Met deze informatiekaarten kunnen gebruikers sneller zien wat de bedoeling is en waar de aandachtspunten zitten. De communicatie tussen betrokken partijen – bijvoorbeeld de ontwerpers en de toeleveranciers – krijgt hiermee een stevig houvast.

Bekijk de winnende pitch hier.


Winnaar 2020

De tweede editie van de DigiDare Award werd gewonnen door BUP 2.0. Een werkgroep van enthousiastelingen uit de bouw nam het initiatief om het BIM Uitvoeringsplan naar een volgend niveau te brengen. Met het BUP 2.0 wordt via hyperlinks naar een website centraal kennis gedeeld en geborgd en kan iedereen dit decentraal toepassen en ervaringen opdoen! De prijs werd uitgereikt tijdens de online BIM Loket D-Day op 2 oktober 2020. 

Winnaar 2019 

De DigiDare Award 2019 is gewonnen door UBA Bouw uit Uithoorn. De prijs werd uitgereikt tijdens de BIM Loket D-Day op 4 oktober 2019 in het BIMHUIS in Amsterdam. Na live presentaties van drie finalisten wees het publiek UBA Bouw als winnaar aan. In totaal dongen 18 inzendingen mee naar de prijs door een gefilmde pitch van twee minuten in te dienen.