Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Actueel Activiteiten

BIM Loket Dialoogtafels

De BIM Loket Dialoogtafels bieden een platform voor mensen die de bouw en het beheer willen vernieuwen. Wij zien digitalisering en informatisering als de sleutel tot samenwerking en vernieuwing in de gehele levenscyclus van de gebouwde omgeving. De Dialoogtafels brengen smaakmakers, BIM’mers, creatievelingen en dwarsdenkers rond digitalisering en informatisering enkele keren per jaar bijeen. Aan de hand van concrete praktijkcases gaan zij met elkaar in gesprek.  

Opzet

Sinds de start in 2017 heeft dit initiatief zich ontwikkeld tot een vast concept: elke Dialoogtafel omvat een middag bij een gastorganisatie. De deelnemers zitten op persoonlijke titel aan tafel, om oplossingsrichtingen te bedenken voor vragen die spelen op de gastlocatie. Tijdens een kort plenair programma zet de gastheer of -vrouw de thematiek uiteen. Daarnaast is er ruimte voor een inspirerende presentatie over een gerelateerd thema. Na het plenaire programma gaan deelnemers in groepjes uiteen, om aan tafels het gesprek met elkaar aan te gaan over specifieke vragen die de gastheer heeft voorgelegd. Gemiddeld doen zo’n 50 personen mee aan een bijeenkomst.

De afgelopen twee jaar vonden Dialoogtafels plaats bij de Gemeente Amsterdam (Smart cities en digitalisering), Amphia ziekenhuis in Breda (BIM bij de exploitatie van een ziekenhuis), BAM Homestudio’s (Naar een ander perspectief op aanbesteden) en TU Delft (Digitaal samenwerken op de campus).