Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 8 februari 2022
Stakeholders omarmen DSGO Programmaplan

Stakeholders omarmen DSGO Programmaplan

 “Door zitting te nemen in de board laten alle stakeholders verenigd in de BDR zien dat zij het DSGO Programmaplan omarmen. Een belangrijke stap op weg naar een digitaal stelsel”, zegt Roger Tan (voorzitter BIM Loket). Hij is op voordracht van de BDR benoemd als voorzitter van de DSGO Programma Board. De start van de board toont volgens Tan dat de bouwsector als geheel daadwerkelijk gezamenlijk een inhaalslag in digitaliseren wil maken. “Met als doel dat we binnen twee jaar komen tot een set van uniforme afspraken, waarmee we zorgen voor een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot data.”

Samenstelling board

De Programma Board bestaat uit: Remco van der Linden (Techniek Nederland, namens de installatiesector en toeleveranciers), Joppe Duindam (Bouwend Nederland, namens de bouwsector en toeleveranciers), Rien Wabeke (Ketenstandaard Bouw en Techniek, namens de kennisinstellingen), Jan van Beuningen (namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken), Frank Foreman (Rijksvastgoedbedrijf, namens de Stuurgroep BIM Opdrachtgevers (BOG)) en Roger Tan (voorzitter, en lid namens de ontwerpende disciplines BNA en NL-Ingenieurs). Ries Bode (Programma Directeur DSGO) treedt op als secretaris van de Programma Board.

Binnen twee jaar DSGO v.1.0

De Programma Board monitort de verschillende projecten in verband met het ontwikkelen van het stelsel, en stelt hierbij prioriteiten vast. Binnen twee jaar moet een eerste operationele versie van het DSGO worden opgeleverd.

Lees verder op de digigo.nu website.