Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Nieuws 27 juni 2022
BIM Loket neemt afscheid van Dik Spekkink

BIM Loket neemt afscheid van Dik Spekkink

Vanaf de oprichting in 2015 vormde Dik Spekkink het inhoudelijke geweten van het BIM Loket. Dit voorjaar nam hij afscheid als manager standaarden. Al sinds de vorige eeuw speelde hij een leidende rol bij de ontwikkeling van bouwinformatiestandaarden. Zijn vertrek wilden we op een passende manier markeren, met een inhoudelijk evenement.

Keynote spreker was Henk Scholten, oprichter van Geodan en hoogleraar ruimtelijke informatica aan de VU. Hij liet zijn licht schijnen over de kansen die de combinatie van BIM en GIS bieden. Zelf zegt hij hierover: “Het is enerzijds zo vanzelfsprekend dat de werelden bij elkaar komen, we delen immers locatie. Anderzijds zijn de verschillen groot als het gaat om taal, cultuur en standaarden. Het zelf bouwen van een huis heeft mij wel heel erg geholpen om de twee beter te begrijpen en te integreren. Ook is het mooi te zien dat de gamewereld zich schijnbaar niets van de verschillen aantrekt en er dwars doorheen fietst”.

Na afloop gaf Dik een reflectie op de lezing, waarna er persoonlijk afscheid van hem werd genomen tijdens een gezellige borrel. Veel bekenden van het eerste uur maakten van die gelegenheid gebruik.