Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 10 oktober 2022
Vergunningscontroleservice wint DigiDare Award 2022

Vergunningscontroleservice wint DigiDare Award 2022

Tijdens een spannende finale waarin Rolf Jonker van de gemeente Rotterdam het opnam tegen de andere finalisten Jakko Heinen van BIM-Connected en Jeroen Mackaij van SPIE, bleek de Vergunningscontroleservice (VCS) van de gemeente Rotterdam de publieksfavoriet.

Jury: 'veelbelovende ontwikkeling'

De jury ziet deze inzending als "een veelbelovende ontwikkeling, zij het dat die zich nu nog beperkt tot de koplopers. Het verbinden van de geo- aan de BIM-wereld past in een bredere behoefte; het gebruik van linked data is eveneens te prijzen."

De VCS is een pilot van de gemeente Rotterdam. Betrokken ontwikkelaars zijn Braindex, Building Bits en RDF. Hoofddoel is versnelling van het vergunningsproces. Dat hopen de ontwikkelaars te bereiken door de data van het 3D-model van een digitaal Rotterdam, een te ontwikkelen bouwproject en de toe te passen vergunningsregels bij elkaar te brengen.

Meer over de award

Dit jaar waren er maar liefst 45 inzendingen voor de Digidare Award. Hieruit is een shortlist gemaakt van 10 inzendingen. Stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Van deze 10 heeft digiGO/BIM Loket korte promotievideo’s gemaakt, die je kunt bekijken op de DigiDare Award website.