Actueel
Standaarden en richtlijnen
digiGO Talks
digiGO Talks

digiGO Talks

Tweemaandelijkse livestream van digiGO over digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Deze keer zoomen we in op het DSGO en de 1e release van het afsprakenstelsel, op de doorontwikkeling van de NLCS-standaard, op de Open Space sessie van de BouwDelta groep en op het vernieuwde digiAkkoord.

Direct aanmelden via Eventbrite

Programma

  • Update digiGO overall met Pieter van Teeffelen, directeur digiGO BIM Loket. Pieter geeft een update over de activiteiten van de afgelopen periode én kijkt vooruit in de toekomst. Wat staat er op de planning in het jaar 2023?
  • Denise Hoppenbrouwer (Projectmanager Afsprakenstelsel DSGO) vertelt meer over de 1e release van het afsprakenstelsel, dat de kern vormt van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving. Hoe komt dit stelsel eruit te zien? En hoe kan eenieder hieraan bijdragen?
  • Marco Witschge (penvoerder DigiAkkoord digiGO) licht het digiAkkoord 2023 toe. Wat is dit en wat zijn de digiDeals? Waarom is dit akkoord zo belangrijk voor de sector, en hoe gaan we dit invullen met alle ambassadeurs die digiGO steunen?
  • Aydemir Çetin (Senior Consultant Digitalisering en voorzitter van de Beheercommissie NLCS) deelt de plannen voor de doorontwikkeling van de NLCS standaard in 2023, inmiddels dé CAD-standaard voor BV Nederland. Daarbij deelt hij kennis over de toepassingen: welke features zijn er nieuw, wat kunnen we dit jaar verwachten?
  • Ernst Bouma (BIM Manager & MT-Lid, Vink Bouw) gaat in op de vraag 'Hoe gaan we met digitalisering samen zorgen voor versnelling van circulair industrieel bouwen? Daarbij vertelt hij ook meer over de komende Open Space bijeenkomst van de BouwDelta groep, op 14 april 2023.

Datum

9 februari 2023