Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 25 april 2023
Schrijf mee aan nieuwe standaarden over data-uitwisseling
Gezocht: ambassadeur voor Normcommissie Informatie-integrati

Schrijf mee aan nieuwe standaarden over data-uitwisseling

Altijd al mee willen schrijven aan nieuwe standaarden voor data-uitwisseling? Dan is dit je kans! digiGO zoekt namelijk per direct een ambassadeur die ons netwerk wil vertegenwoordigen in de NEN Normcommissie Informatie-integratie en interoperabiliteit. Deze Normcommissie wordt steeds belangrijker naarmate digitalisering in de bouwsector toeneemt. Commissieleden bepalen zelf welke onderwerpen ze aanpakken. Als onze ambassadeur handel jij hierbij in het belang van de gehele bouwsector.

De NEN Normcommissie Informatie-integratie en interoperabiliteit (klik hier voor meer info) vergadert vier keer per jaar. Daarnaast kun je als lid ook deelnemen aan internationale werkgroepvergaderingen, om invloed uit te oefenen op normen die ook van toepassing zijn voor de Nederlandse markt. Jouw inzet wordt financieel gecompenseerd door digiGO, want wij vergroten graag ons netwerk. Heb je nog niet eerder in landelijke commissies gewerkt en je zou dit wel graag willen doen, dan zien we je reactie graag tegemoet!

Meer over het belang van deze commissie

In de steeds digitalere wereld kunnen we niet meer zonder data. Ook in de bouwsector worden digitale communicatiemiddelen ingezet als middel om met elkaar te communiceren, processen in te richten en informatie te structureren. Om bouwkundige gegevens op de juiste manier in te zetten, is het nodig dat deze gestructureerd wordt en dat datasets met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. De Normcommissie Informatie-integratie en interoperabiliteit ontwikkelt normen om de gegevensuitwisseling in de bouwsector mogelijk te maken.

Interesse? Neem dan contact op met Henk Hutink, Manager Standaarden, henk.hutink@bimloket.nl