Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 15 mei 2023
De ILS Configurator is live - een kort verslag

De ILS Configurator is live - een kort verslag

Met 130 vertegenwoordigers uit de ontwerp-, bouw- en technieksector is afgelopen dinsdag de ILS Configurator gelanceerd. Hierbij een kort verslag in woord en beeld. Plus een vooruitblik want voor het geval je denkt: 'wat moeten we nu doen...’? Nu begint het pas! Maar eerst: wat vinden jullie er zélf van en hoe zorg je er nu voor dat we deze tool met z'n allen gaan gebruiken? Christiaan de Wit gaf dinsdag als een van de eersten een spontaan antwoord op deze vraag: zie filmpje hieronder!


Ruim 80 deelnemers aan workshop ‘Kennismaking met de ILS Configurator’ 

Ruim 80 deelnemers maakten voorafgaand aan de lancering kennis met de ILS Configurator en gingen daar ook daadwerkelijk mee aan de slag. Deze workshop was dus echt een werksessie. Laptop open en elkaar helpen en vooral: de tool in de vingers krijgen. Na de workshop konden deelnemers als eerste hun eigen account aanmaken en dat deden maar liefst 53 early adopters. Een van hen: “Ik moet wel even wennen maar het gaat nú al veel sneller.” 

Tip: Zelf nog geen account aangemaakt? Ga naar www.ilsconfigurator.nl en registreer je snel. Dan kun je gelijk aan de slag. In de gebruikersomgeving vind je alles wat je nodig hebt om te kunnen starten met de tool. Zo kun je instructievideo’s bekijken en de antwoorden op veel gestelde vragen raadplegen. 

Deze ambassadeurs brengen de toekomst dichterbij 

Tijdens de workshop ‘Word ambassadeur van de ILS Configurator’ namen nog eens 30 mensen het initiatief om anderen te enthousiasmeren voor de tool. Allereerst door zelf goed kennis te nemen van het verhaal achter de tool. Verder werden er praktijkvoorbeelden uitgewisseld én maakten we een ‘groepsselfie’ die ter plekke door iedereen gedeeld is op LinkedIn.  

Tip: Ook ambassadeur worden? Enthousiasmeer je achterban, je organisatie en je projectpartners om ook de tool te gebruiken. Hier vind je alle documentatie en waardevolle downloads. Voor ambassadeurs organiseren we bovendien een extra moment op 22 juni. Zij ontvangen hiervoor nog een nadere uitnodiging! 

De bedoeling van de ILS Configurator 

Vanaf 15.45 uur stroomde het auditorium van het Bouwhuis meer dan vol met ruim 130 aanwezigen voor de feestelijke lancering. Martijn Carlier, Manager Aanjagen Digitalisering bij organisator digiGO BIM Loket, leidt de bijeenkomst en benoemt het belang van deze lancering: “Een volgende, cruciale stap in digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving.” Vervolgens geeft hij Roger Tan, voorzitter bestuur Stichting digiGO en Jeroen Mackaij, manager BIM bij SPIE Nederland het woord. Zij benadrukken hoe belangrijk de ontwikkeling van deze tool is voor ons als sector. Zeker gezien de grote opdracht waar we voor staan: slimmer, kwalitatief beter en effectiever digitaal samenwerken met alle partijen. Daarbij benadrukken ze ook het belang van de doorontwikkeling van de ILS Configurator tot een volwaardige businesstool. 

Kartrekkers Niels Groot en Jeffrey Truijens bikken met de zaal terug op de ‘reis’ van de afgelopen 4 jaar. En ook van hen de oproep om met elkaar deze tool verder op te pakken en aan te vullen. Plus daarbij de oproep: zie dit niet als oplossing van al je problemen. Maar daadwerkelijk als hulpmiddel, namelijk om met elkaar het goede gesprek te voeren, over de ‘hokjes’ van je eigen opdracht heen. Zo doe je recht aan de ware bedoeling van de ILS Configurator. 

Met 130 mensen aftellen naar de lancering 

En dan is het moment daar echt. Met alle 130 aanwezigen aftellen tot aan de lancering. De aanwezige meedenkers en financiers krijgen daarvoor uiteraard als eerste het podium. Daarna stroomt het vol en staat iedereen vooraan. Het fotomoment volgt en vervolgens klinkt het: 10, 9, 8... . En daar is de tool op het scherm: we zijn live! Een bijzondere mijlpaal, en nogmaals: een cruciale stap in digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Op naar de volgende! 

We komen graag naar je toe! 

Hoe meer mensen de tool vanaf nu gaan gebruiken, hoe sneller de ILS Configurator wordt verbeterd tot een nieuwe, baanbrekende werkwijze voor iedereen in de bouw-, ontwerp- en technieksector. Wij snappen ook dat het even wennen is. En dat, als jij enthousiast bent, er nog een hele organisatie of achterban te winnen is. Daar hebben we wat op bedacht. We komen gewoon naar jullie toe! Hoe we deze roadshow precies vormgeven en wanneer we bij jou in de buurt zijn, lees je op termijn op LinkedIn pagina van de ILS Configurator. Volg de ILS Configurator dus via LinkedIn!