Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 24 mei 2023
Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken
Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren

Architectenmiddag: veel creatieve ideeën voor verbeteren digitaal samenwerken

Dat zowel digiGO als IT consultant ValueBlue gepassioneerd zijn om de architectuurpraktijk in de gebouwde omgeving te verbeteren en zo de digitale samenwerking naar een hoger plan te brengen, bleek 23 mei tijdens de Architectenmiddag die zij samen organiseerden.

Na een warm welkom en een introductie van de organiserende partijen, gaf digiGO een uitleg over het programma DSGO (Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving). Daarbij was het mooi om te zien hoe DSGO een brug slaat tussen verschillende belanghebbenden in de bouwsector, en een gemeenschappelijke visie op digitalisering bevordert.

GEBORA als solide basis

De kern van het eerste deel van de middag bestond uit de uitleg over het DSGO-ketenlandschap en GEBORA (Gebouwde Omgeving Referentie Architectuur). Deze toelichting bood een verhelderend perspectief op de processen en standaarden die je nodig hebt, om een succesvolle samenwerking in de bouw mogelijk te maken. Duidelijk werd dat een referentie-architectuur als GEBORA kan dienen als een solide basis voor enterprise en business architecten om op voort te bouwen.

Levendige discussies

Vervolgens kregen de deelnemers in twee workshoprondes een aantal vragen voorgelegd. De eerste luidde: "Hoe gaan we samen de GEBORA ontwikkelen?" Dit zorgde voor levendige en creatieve discussies, waarin verschillende ideeën werden uitgewisseld over hoe we gezamenlijk de referentiearchitectuur verder kunnen ontwikkelen en verbeteren.

In de tweede workshopronde was de vraag: "Wat hebben we als business en enterprise architecten nodig om de samenwerking tussen bedrijven in de bouwsector te verbeteren?" Deze sessie bood een waardevol forum om te bespreken welke hulpmiddelen, processen en samenwerkingsverbanden je nodig hebt om de bouwsector te transformeren en effectieve samenwerking te bevorderen.

Smaakt naar meer

De Architectenmiddag was een inspirerende en vruchtbare bijeenkomst. Dit smaakt naar meer van dergelijke events. “De inzichten en discussies van deze middag zullen zeker bijdragen aan de verdere ontwikkeling en vooruitgang van de architectuurpraktijk”, concludeerden organisatoren digiGO en ValueBlue.