Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 5 juli 2023
digiGO presenteert nieuwe versie afsprakenstelsel

digiGO presenteert nieuwe versie afsprakenstelsel

Na een succesvolle tweede publieke reviewronde, publiceerde digiGO op 5 juli de tweede publieke versie van het DSGO afsprakenstelsel.

Nieuwe versie afsprakenstelsel getest

Op 15 juni organiseerde digiGO de DSGO werkconferentie 'Get on Track'. Daarin was speciale aandacht voor het testen van de laatste versie van het afsprakenstelsel tijdens het zogenoemde TechXperiment. In de sessie hebben 31 deelnemers aan de hand van DSGO-specificaties daadwerkelijk een BIM model in demo omgeving met elkaar gedeeld. Het werkte en dat is weer een stap op weg naar datadelen in de gebouwde omgeving.

Starten eigen datadienst mogelijk

In deze versie van het afsprakenstelsel is de feedback van de tweede publieke review, de feedback in het TechXperiment en de schriftelijke review verwerkt. Meer dan 90 personen van diverse organisaties hebben hieraan bijgedragen. Met de versie die er nu is, kunnen partijen in de gebouwde omgeving starten om een eigen datadienst te ontwikkelen. Meerdere partijen zijn momenteel hun datadiensten aan het ontwikkelen op basis van de specificaties in het afsprakenstelsel DSGO.

Benieuwd naar de nieuwe versie? 

BEKIJK HIER DE NIEUWE VERSIE VAN HET AFSPRAKENSTELSEL

Meedenken over het afsprakenstelsel? 

Zet de volgende data alvast in je agenda: