Actueel
Standaarden en richtlijnen
Home Nieuws 14 september 2023
digiGO OTL Community vanaf dit najaar

digiGO OTL Community vanaf dit najaar

Vanaf dit najaar faciliteert digiGO de OTL-community. Dit is dé plek waar beheerders en eigenaren van een OTL met elkaar in gesprek gaan over onder meer beheer, uniformiteit en toekomstbestendigheid. 

Een object type library of OTL is een digitale bibliotheek gevuld met data waarin een informatiebehoefte gestructureerd wordt uitgedrukt. 

Groei zorgt voor uitdagingen

De OTL is al langere tijd een waardevol hulpmiddel voor het bevorderen van efficiëntie, consistentie, kwaliteit en samenwerking in diverse sectoren. De laatste jaren hebben uiteenlopende partijen in de gebouwde omgeving een eigen OTL ontwikkeld. Deze groei juicht digiGO van harte toe, maar het zorgt ook voor een aantal uitdagingen. Zoals verschillende normen en classificatiesystemen, verschil in definities en uitdagingen om de OTL’s te implementeren.

Denk mee!

Bent jij beheerder of eigenaar van een OTL, dan ben je van harte welkom om mee te denken over de toekomst hiervan. Heb je nog geen uitnodiging voor deze community ontvangen? Neem dan contact op met Henk Hutink (manager standaarden digiGO).