Actueel
Digitale samenwerking
Standaarden en richtlijnen
digiGO BIM Loket
Bibliotheek
Home Actueel Activiteiten

D-Day

D-Days 2023

D-Day staat voor ‘Digitaal, Data, Delen, Durven en Doen’. Dit jaar ligt de nadruk op het Durven en Doen. Deze keer niet één, maar twee dagen. Locatie: het WTC in Rotterdam. Data: 15 en 16 november. Op beide dagen is er naast een boeiend programma een digiMarket, waar je als exposant jouw bijdrage aan het versnellen van digitalisering kunt tonen. Meer over de D-Days 2023 lees je op de digiGO website.

Onstaansgeschiedenis

De D-Day ontstond in 2015 als landelijk evenement van het BIM Loket, op de eerste vrijdag van oktober. De D-Day staat voor "Digitaal, Data, Delen, Durven en Doen". De afgelopen jaren werkte BIM Loket bij de organisatie van dit evenement al nauw samen met digiGO. In 2022 zijn wij gezamenlijk afzender van het evenement. 

BIM Loket D-Day in 2020 en 2021 online

Het thema van de BIM Loket D-Day 2020 luidde "Digitaliseren in tijden van crisis". Geheel in de geest van dit thema vond het hele evenement online plaats. Registraties van de verschillende sessies kun je hier terugkijken. De BIM Loket D-Day 2021 vond eveneens online plaats, op vrijdag 1 oktober 2021. Meer informatie vind je hier.

Editie 2022 in Eindhoven

Waren de beide vorige edities noodgedwongen online; dit jaar hebben we er weer een fysiek evenement van gemaakt. Dat werd zichtbaar gewaardeerd door de ruim 300 bezoekers. Dit keer waren we te gast op de Hightech Campus in Eindhoven en vond dit event plaats in combinatie met de 2e DSGO Werkconferentie.

Terugblik editie 2022

Was je erbij en wil je nagenieten of heb je deze dag gemist, ga dan naar de Terugblik op de D-Day 2022 op de digiGO website. Daar vind je naast een video impressie onder andere een opname van het plenaire programma.

Finale DigiDare Award

Met de DigiDare Award vragen digiGO en BIM Loket aandacht voor succesverhalen van digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve praktijkvoorbeelden van digitaal samenwerken. De finale van deze jaarlijkse prijs vindt plaats tijdens de D-Day. Kijk voor meer informatie op www.digidareaward.nl